Oficial de la MAE: Doi ROMÂNI morţi în accidentul produs în Olanda. Alţi patru au ajuns la spital

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul Afacerilor Externe informează că în accidentul rutier produs, marţi, în apropierea localităţii Medemblik, Regatul Ţărilor de Jos, au fost implicaţi nouă cetăţeni români, dintre care doi au murit, iar patru au fost răniţi.

"Potrivit informaţiilor comunicate de către autorităţile olandeze la solicitarea Ambasadei României la Haga, în autovehiculul implicat în acest accident se aflau nouă cetăţeni români. Doi cetăţeni români au decedat, patru au fost răniţi, fiind transportaţi la o unitate medicală din zonă, iar ceilalţi trei nu au necesitat îngrijiri medicale", a precizat miercuri seara MAE.

Conform sursei citate, starea de sănătate a persoanelor spitalizate este bună.

Totodată, arată MAE, autorităţile olandeze au transmis că membrii de familie ai cetăţenilor români decedaţi au fost informaţi cu privire la accident, iar angajatorul a menţionat că se va ocupa atât de repatrierea trupurilor neînsufleţite, cât şi a cetăţenilor români care doresc să revină în ţară.

MAE menţionează că reprezentanţii ambasadei sunt în contact cu autorităţile locale şi cu cetăţenii români răniţi, inclusiv în vederea eliberării pentru unul dintre aceştia a unui titlu de călătorie necesar revenirii în ţară.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Haga, păstrează legătura cu autorităţile locale competente şi cu angajatorul, acordând asistenţa consulară specifică, inclusiv pentru eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsufleţite şi eliberarea certificatelor de deces, precizează instituţia.

Presa a relatat că un microbuz în care se aflau muncitori români a fost implicat într-un accident rutier lângă Medemblik.


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel