„Ofensiva invadatorilor a fost oprită în aproape toate direcțiile“ - Ministerul Apărării din Ucraina

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ministerul Apărării din Ucraina anunță că operațiunile ofensive ale invadatorilor  au fost oprită în aproape toate direcțiile.

Pe parcursul zilei nu au avut loc schimbări semnificative în situația operațională, inamicul a fost oprit practic în toate direcțiile în care avansa.

„Ofensiva inamicului a fost oprită în aproape toate direcțiile“ a declarat, în cadrul unui briefing de presă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Ucraina, Oleksandr Motuzyanik, citat de agenția de presă UNIAN.

„Ofensiva invadatorilor a fost oprită în aproape toate direcțiile“ - Ministerul Apărării din Ucraina

 

"Nu au existat schimbări semnificative în situația operațională pe parcursul zilei. Inamicul a fost oprit practic în toate direcțiile în care avansa", a spus el.

Potrivit lui Motuzyanik, inamicul a fost respins în unele direcții. În special, în ultimele zile, inamicul a fost împins înapoi cu aproximativ 70 km de capitală.

Forțele armate ucrainene se luptă cu ocupanții ruși de patru săptămâni. Și o fac în mod eficient.

Numărul de morți în rândul armatei agresoare a depășit 14 mii, iar numărul răniților este probabil de trei ori mai mare. În același timp, invadatorul a pierdut deja o treime din avioanele sale. Ceea ce este semnificativ este că în ultimele zile au fost reținuți din ce în ce mai puțini piloți. Acest lucru ar putea însemna că aceștia sunt privați de posibilitatea de a se ejecta înainte de a zbura pentru a se salva.

Anterior, Arestovich, consilier al șefului biroului prezidențial, a declarat că, în prezent, nu există o soluție militară pentru Mariupol și nu se poate vorbi încă de deblocarea acestuia. Orașul Mariupol este apărat și nu va fi cedat inamicului.

Ministerul Apărării: Nu vom ceda Mariupol inamicului

 

 

"În ceea ce privește Mariupol. Orașul este apărat", a precizat el.

Motuzyanik a subliniat că "nu vom preda orașul inamicului".

Potrivit lui Motuzyanik, forțele armate ucrainene sunt angajate în lupte grele la nord de Volnovakha și sunt atacate de forțe inamice superioare, astfel că nu se poate vorbi încă despre blocada de la Mariupol.

Arestovici a subliniat că Ucraina va folosi calea reglementării politice și diplomatice a situației și "nu va renunța la Mariupol".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel