Ofensivă împotriva imigraţiei ilegale. Poți fi arestat pe stradă, în Belgia

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Guvernul belgian a trecut la ofensivă împotriva imigraţiei ilegale conform media locale.

Poliţia belgiană a arestat aproximativ 100 de migranţi pe coasta flamandă (nord) în timp ce încercau să ajungă în Anglia, fiind una dintre cele mai vaste operaţiuni organizate vreodată în această ţară împotriva imigraţiei ilegale, au anunţat marţi media belgiene.

Guvernatorul Flandrei de Vest, Carl Decaluwé, a confirmat pentru AFP arestarea a 97 de persoane în timpul controalelor rutiere efectuate de luni ora locală 17.00 până marţi ora 01.00. El a subliniat că operaţiunea a avut loc ca urmare a unei decizii luate în luna august de guvernul belgian. Operaţiunea a survenit în contextul în care ministrul de interne Jan Jambon a anunţat crearea la Steenokkerzeel, lângă Aeroportul Internaţional Bruxelles-Zaventem, a unui 'centru administrativ naţional' destinat să-i găzduiască şi să-i îndrume pe toţi migranţii aflaţi în drum spre Regatul Unit şi care ar fi arestaţi pe teritoriul belgian.

Potrivit canalului public flamand VRT, pentru operaţiunea desfăşurată luni seara au fost mobilizaţi aproximativ 200 de poliţişti, de la frontiera franceză până la portul Zeebrugge. Decaluwé a menţionat 'controalele intensive ale forţei de muncă' şi şi-a exprimat speranţa că viitorul centru naţional de la Steenokkerzeel va ameliora activitatea poliţiei locale.

Cetăţenii străini cu o situaţie ilegală ar trebui, de asemenea, să fie reţinuţi în aşteptarea unei decizii a Oficiului pentru străini, ceea ce ONG-urile au criticat deja, unele dintre ele denunţând 'un nou centru închis deghizat'. Printre celelalte priorităţi ale unui plan guvernamental prezentat luni se află intenţia de a evacua un parc din Bruxelles unde dorm în fiecare noapte sute de migranţi şi consolidarea securităţii în portul Zeebrugge, unde ministrul Jan Jambon a invitat presa miercuri pentru ''o vizită de lucru''.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel