ȘOCANT: Copil de 13 ani, cu autism, împușcat de polițiștii solicitați să-i ofere sprijin

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un copil în vârstă de 13 ani, cu autism, a fost împușcat de un ofițer de poliție din Salt Lake City. Copilul a făcut un acces de furie, iar mama acestuia a sunat la numărul de urgență 911 pentru a cere ajutorul în cazul fiului său.

 

Mama copilului a povestit canalului CBS News, că a chemat poliția pentru a cere ca o echipă de intervenție să-l transporte pe fiul său la spital pentru tratament ca urmare a faptului că acesta a suferit o cădere nervoasă. Mai mult, femeia susține că băiatul său suferă de sindromul Asperger, o tulburare comportamentală din spectrul autist, care începe în copilărie și durează, de regulă, până la maturitate, afectând mai mulți băieți decât fete.

Aceasta abia se întorsese la muncă pentru prima dată după un an de pauză, fapt pentru care fiul său a început să sufere de o anxietate cauzată de separarea de mama sa, potrivit Realitatea.net.

Deși femeia le-a spus polițiștilor că fiul său era neînarmat și l-a descris ca pe un "copil care încearcă să atragă atenția și care nu știa cum să se comporte (pentru a face asta -n.r)", aceștia i-au spus să stea într-un loc sigur, fără să se miște, pănă la sosirea lor. Câteva minute mai târziu, ea a auzit glasurile oamenilor legii strigându-i fiului ei "Culcat!", după care s-au auzit mai multe focuri de armă.

Împușcat cu gloanțe de cauciuc, în stare gravă la spital

 

Băiatul a fost împușcat pentru că nu s-a conformat somațiilor polițiștilor, gloanțele de cauciuc trase provocându-i leziuni la nivelul intestinelor, vezicii urinare, umărului și gleznelor, potrivit unei pagini online de fundraising create de un prieten de familie.

Pagina spune că, deși efectele pe termen lung ale acestor leziuni sunt încă necunoscute, „este probabil ca recuperarea sa să fie lungă și să necesite mai multe tipuri de tratament”.

În prezent, băiatul se află internat în spital, iar în acest caz a fost dispusă o anchetă. "Oricare ar fi circumstanțele, ce s-a întâmplat vineri a fost o tragedie, și mă aștept ca ancheta să se deruleze cu repeziciune și transparență pentru binele tuturor persoanelor implicate", a declarat Erin Mendenhall, edilul Salt Lake City.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel