Obligativitatea purtării măştilor, meţinută în cursele aeriene înspre şi dinspre Germania, în pofida relaxării regulilor la nivelul UE

Andrei Itu |
Data actualizării: | Data publicării:

În ciuda relaxării restricţiilor la nivelul Uniunii Europene începând de luni, pasagerii care călătoresc cu avionul înspre şi dinspre Germania vor fi nevoiţi în continuare să poarte măşti în timpul zborului, potrivit Ministerului de Interne din Berlin, informează DPA. 

Măştile de tip FF2 sau măştile medicale trebuie să fie purtate în timpul procesului de îmbarcare şi debarcare, precum şi pe durata zborului. Măştile pot fi îndepărtate doar pentru a consuma alimente sau băuturi.

Copiii sub 6 ani, exceptați

 

Copiii cu vârsta sub şase ani sunt exceptaţi de la această regulă. Ministerul a explicat că obligativitatea purtării măştii corespunde noilor recomandări la nivelul Uniunii Europene.

Agenţia pentru Siguranţă Aviatică a UE (EASA) şi Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) nu mai recomandă purtarea măştilor în aeroporturi şi în aeronave ca regulă generală începând de luni. Dar dacă măştile sunt obligatorii în ţara de îmbarcare sau în cea de destinaţie, măştile trebuie să fie purtate în timpul zborului.

Obligativitatea purtării măștii în Germania

 

În Germania, obligativitatea purtării măştilor în avioane şi în timpul călătoriilor cu trenul pe rute luni rămâne în vigoare până pe 23 septembrie. Măştile sunt de asemenea obligatorii în transportul public local şi în cel pe calea ferată.

Ministrul german al Transporturilor, Volker Wissing, şi industria de transport au solicitat renunţarea la obligativitatea purtării măştii în aeronave, trenuri şi autobuze. Cu toate acestea, guvernul federal nu intenţionează să renunţe la această regulă pentru moment.

Ministrul Sănătăţii Karl Lauterbach (SPD) a explicat faptul că, întrucât numărul cazurilor de coronavirus este în continuare foarte ridicat, ''nu există nicio posibilitatea de a renunţa la măşti în transportul public''.

În general, relaxarea reglementărilor la nivelul Uniunii Europene nu înseamnă că purtarea măştilor nu mai este solicitată pe toate cursele aeriene.

Cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, Ryanair, a publicat o listă cu 15 ţări din blocul comunitar unde legile naţionale impun încă purtarea măştilor faciale în scopul prevenirii transmiterii noului coronavirus.

În plus faţă de Germania, acestea includ destinaţii turistice populare cum ar fi Spania, Grecia, Portugalia şi Italia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel