O tânără vrea să doneze moștenirea de zeci de milioane de dolari a bunicii sale miliardare: "Nu am lucrat pentru ei. Nu mă fac fericită”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cel mai tânăr miliardar din lume este italian. Forbes: Băiatul deține o avere de 3,5 miliarde de dolari
Cel mai tânăr miliardar din lume este italian. Forbes: Băiatul deține o avere de 3,5 miliarde de dolari

O tânără austriacă vrea să doneze moștenirea de zeci de milioane de dolari a bunicii sale miliardare: "Nu ar trebui să am banii familiei mele pentru că nu am muncit pentru ei”, a declarat aceasta. 

Marlene Engelhorn, o tânără de 30 de ani din Viena, Austria, a primit o moștenire în valoare de zeci de milioane de dolari de la bunica sa miliardară. Pur și simplu nu vrea să păstreze banii pentru că, spune ea, nu o fac fericită și nu crede că îi merită. Ea intenționează să doneze întreaga sumă.

Bunica ei, Traudl Engelhorn-Vechiatto, a murit în septembrie anul acesta, la vârsta de 94 de ani, lăsând miliarde de dolari nepoatei și moștenitoarei sale, Marlene Engelhorn.

Acum, Marlene vrea să doneze 90-95% din moștenire și spune că vrea ca impozitul să meargă la stat pentru redistribuire.

„Redistribuirea bogăției, a pământului și a puterii. Avem nevoie de o redistribuire a bogăției, a terenurilor și a puterii și avem nevoie ca acest lucru să fie un proces transparent și democratic - pentru mine, acest lucru înseamnă: impozite pe avere!”, declară ea.

 

Marlene Engelhorn: "Nimeni nu ar trebui să aibă atât de mulți bani și atâta putere”

 

A fost chiar furioasă când a aflat că bunica ei a decis să îi lase zeci de milioane de dolari drept moștenire.

"Nu ar trebui să am banii familiei mele pentru că nu am muncit pentru ei. După părerea mea, nu este o chestiune de voință, ci o chestiune de corectitudine. Nu am făcut nimic pentru această moștenire. Acesta este pur norocul loteriei nașterilor și pură coincidență. Oamenii care au contribuit cu adevărat la el nu primesc prea mult.

Ea (moștenirea - n.red.) provine de fapt din societate și acolo ar trebui să se întoarcă. Când am fost anunțată că voi moșteni o avere, mi-am dat seama că nu eram foarte fericită și m-am gândit: "ceva nu este în regulă, trebuie să fac ceva". Apoi am început să mă gândesc serios la asta... În societățile noastre, bogăția individuală este structural legată de sărăcia colectivă", a explicat tânăra austriacă pentru Daily Mail, conform Impulso Bajio.

Marlene este o susținătoare extrem de vocală a unui impozit global pe avere, apărând în mod regulat în ziare și în mass-media, fiind, de asemenea, membru fondator al inițiativei germanofone „Tax me now”, care solicită impozite mai mari pentru cei bogați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel