O studentă din Indonezia uimește internetul cu ușurința cu care vorbește română după 10 luni: „Îmi place foarte mult România” - VIDEO

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
O studentă din Indonezia uimește internetul cu ușurința cu care vorbește română după 10 luni: „Îmi place foarte mult România” - VIDEO / Foto: Tiktok
O studentă din Indonezia uimește internetul cu ușurința cu care vorbește română după 10 luni: „Îmi place foarte mult România” - VIDEO / Foto: Tiktok

O tânără studentă din Indonezia a devenit virală pe platforma TikTok, uimind comunitatea online cu abilitățile sale impresionante în limba română după numai 10 luni de studiu în țara noastră.

Clipul său a stârnit un val de apreciere din partea românilor, impresionați de cursivitatea și corectitudinea cu care vorbește limba română.

În filmarea postată pe TikTok, studenta își anunță provocarea de a vorbi în limba română. "Bună tuturor, am o provocare pentru mine de a vorbi în română", spune tânăra inițial în limba engleză, apoi trece la limba română cu o ușurință remarcabilă.

 

„Toți românii sunt foarte prietenoși”

 

Cu un zâmbet cald ea se prezintă ca fiind Maria, în vârstă de 19 ani, din Indonezia, și studentă la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor în primul an. De asemenea, mai spune că se bucură enorm de experiența sa aici, fapt care se simte din voce.

„Bună ziua tuturor! Sunt Maria, sunt din Indonezia, acum am 19 ani și studiez la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor în anul întâi. Am venit în România de 11 luni și mă bucur foarte mult. Toți românii sunt foarte prietenoși și îmi place România foarte mult. De fapt, mâncarea românească îmi place foarte mult. E super! Îmi place zacusca cu pâine și ciorba de perișoare. O zi bună, la revedere!”, încheie tânăra clipul.

Postarea sa a devenit rapid virală, generând zeci de comentarii de apreciere și încurajare. 

 

@mariaycpangaribuan Let me know how do you think my pronounciation , and please to give some of your best advice so i can speak better in romanian language???????? #romaniangovernmentscholarship #studyabroadromania #internationalstudents #studyabroad ♬ Aesthetic - Gaspar

 

Românii au susținut-o și au încurajat-o pe studentă în comentarii

 

Românii au fost impresionați de efortul și dedicarea studentei în a învăța limba română într-un timp relativ scurt. Mulți au lăudat pronunția și cursivitatea ei remarcabile.

„Felicitări!”, „Wow cât de bine vorbești română”, „Te descurci minunat”, sunt doar câteva dintre comentariile primite. Alții au făcut comentarii despre „gusturile ei bune” la mâncare.

În plus, într-un alt clip, tânăra prezintă mai multe feluri de mâncare românească pe care le-a gustat și le-a îndrăgit. Printre preparatele menționate se numără cartofi la cuptor cu ardei copți, salată de ton, sarmale de post, pilaf cu ardei copți, pâine umplută cu brânză, ciorbă de legume și ciorbă de perișoare.

Comunitatea online a apreciat enorm dorința tinerei de a se integra în cultura românească și de a împărtăși bucuria ei pentru experiența în țara noastră.

 

@mariaycpangaribuan Last one is my fav???????? I forget to take picture of zacuscă????, my another fav???????? And I want to try papanași real bad!???? #internationalstudents #studyabroadromania #romaniangovernmentscholarship #romanianfoods ♬ originalljud - Roza_makeup_artist

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel