O româncă și-a abandonat bebelușul de cinci săptămâni pe un câmp: Micuța, găsită întâmplător de câțiva muncitori (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O fetiţă în vârstă de cinci săptămâni a fost găsită, marţi dimineaţa, abandonată în şanţul de pe marginea drumului din apropierea localităţii sibiene Boarta. Micuța a fost transportată la spital.

Angajații Primăriei din Șeica Mare, care au mers în această dimineață să efectueze o serie de lucrări publice pe un câmp, la marginea satului Boarta, au găsit un bebeluș de doar cinci săptămâni așezat pe pământ.

Conform primarului, aceștia au văzut copilul din camionetă, pe marginea drumului. Bebelușul era îmbrăcat gros și lăsat cu o sticlă cu lapte lângă el.

Femeia nu a scăpat însă, după ce angajații primăriei au luat micuțul, au anunțat autoritățile și aceasta a fost depistată, încercând să fugă.

O româncă și-a abandonat bebelușul de cinci săptămâni pe un câmp, în Sibiu

 

Inițial, mama nu a recunoscut că este copilul ei, dar în momentul în care a fost anunțată poliția și „a văzut că urmează să vină oamenii legii a recunoscut copilul și l-a luat”, declară pentru Turnul Sfatului Nicolae Șușa, primarul din Șeica Mare, conform turnulsfatului.ro.

De asemenea, acesta a informat că angajații Serviciului Social din cadrul Primăriei Șeica Mare, alături de polițiști, au oprit-o pe femeie și continuă ancheta în vederea identificării motivelor care au dus la această decizie, dar și dacă micuța va fi în siguranță dacă rămâne alături de mama sa.

Femeia a spus că a trăit în concubinaj, iar bărbatul a dat-o afară din casă. Ea a decis să abandoneze copilul.

Acum se află alături de copil în Spitalul din Mediaș.

„Femeia continuă să spună că nu-și dorește copilul. Vrea, în continuare, să renunțe la el. Are aproximativ 19 ani mama”, mai precizează Nicolae Șușa, potrivit sursei citate.

„Este vorba despre o tânără în vârstă de 22 de ani, din localitatea Târnava. Mama și fiica au fost transportate la Spitalul Municipal Mediaș, fetița în vârstă de 5 săptămâni rămânând internată. Reprezentanții DGASPC au fost anunțați cu privire la cele constatate de către polițiști, care au declanșat verificări în vederea stabilirii situației de fapt și aplicării măsurilor legale în consecință, transmit polițiștii sibieni. 

Micuța, găsită întâmplător de câțiva muncitori

 

De asemenea, reprezentanții Ambulanței Sibiu spun că o ambulanță din Mediaș a ajuns la Poliția din Șeica Mare pentru a prelua fetița. Potrivit acestora, starea medicală a fetiței era relativ bună, fără mărci vizibile traumatice și fără semne de hipotermie.

Potrivit DGASPC Sibiu, fetița va fi plasată la un asistent maternal profesionist. 

„În momentul de față, copilul a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanță și internat în cadrul Spitalului Municipal Mediaș. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu va institui măsura de plasament în regim de urgență a copilului la un asistent maternal profesionist, atunci când starea de sănătate a copilului permite externarea din unitatea medicală. Ținând cont că acest copil a fost expus celei mai grave forme de neglijență, respectiv abandonul de familie, DGASPC Sibiu va solicita decăderea din drepturile părintești a mamei”, transmit reprezentanții instituției.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel