O româncă s-a dat drept o refugiată ucraineană și a furat bani de la un bătrân

Alexandra Curtache |
Data publicării:
O româncă s-a dat drept o refugiată ucraineană și a furat bani de la un bătrân / Foto: Unsplash
O româncă s-a dat drept o refugiată ucraineană și a furat bani de la un bătrân / Foto: Unsplash

O femeie de 42 de ani de naționalitate română, care susținea că ar fi fugit din Ucraina, a luat bani de la un bătrân de 90 de ani sub pretextul unei operații medicale urgente.

O femeie a luat bani de la un bătrân de 90 de ani sub pretextul că are nevoie urgentă de bani pentru o operație la rinichi. De asemenea, femeia a susținut că are nevoie de bani pentru a cumpăra un apartament și a-l mobila.

Femeia a spus că a fugit din Ucraina, deși era din România. Cazul a fost soluționat de instanțele de judecată, iar Parchetul din Berna a găsit-o pe românca de 42 de ani vinovată de fraudă multiplă, conform presei străine.

O româncă a profitat de bunătatea unui bătrân pentru a fura bani



Femeia de 42 de ani a asigurat-o pe persoana în vârstă că banii îi vor fi, bineînțeles, restituiți. Expresiile ocazionale de simpatie precum "Schatzeli" (comoara mea) și "Te iubesc" au făcut restul pentru a-l înmuia pe bunic. În patru întâlniri din octombrie 2022, ea a luat de la el 19.000 de franci. În timpul unei ultime întâlniri la domiciliul victimei, tentativa de escrocherie a fost stopată din fașă.

Procurorul a condamnat-o pe româncă la 180 de zile de închisoare. Executarea pedepsei cu închisoarea a fost amânată în favoarea unei perioade de probațiune de doi ani. Cele 47 de zile petrecute în custodia poliției și în arest preventiv sunt deduse din pedeapsă.

 

Femeia este vinovată de fraudă multiplă



Parchetul justifică pedeapsa cu închisoarea, pe de o parte, prin situația financiară a femeii și, pe de altă parte, prin faptul că aceasta a atacat un bărbat în vârstă și a acționat cu extremă perseverență.

"Aici trebuie dat un semnal puternic. Acest lucru este posibil doar cu o pedeapsă cu închisoarea, mai ales că inculpata știe că o pedeapsă pecuniară nu ar putea fi niciodată executată", a motivat instanța. Cu toate acestea, i s-a imputat o sumă mică. Ea trebuie să plătească singură costurile procedurii, în valoare de 2 800 CHF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel