O româncă în echipa de fotbal a călugărițelor de la Vatican: Sora Emilia a fost atacant într-o echipă românească de primă ligă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

În urmă cu un an, prima echipă națională formată din călugărițe, a luat ființă la Vatican. Deși poate părea ciudat, s-a făcut chiar cu binecuvântarea din partea Papei. Din echipă face parte și sora Emilia, care vine din România și care a jucat fotbal și în țara natală, la nivel profesionist chiar.

Poartă veşminte de călugărițe și joacă bine fotbal - sunt cele 18 jucătoare care alcătuiesc prima națională de fotbal formată exclusiv din călugărițe. Ideea i-a aparținut lui Moreno Buccianti, fost fotbalist și fondator al naționalei preoților.

„Iubesc fotbalul pentru că întărește spiritul de echipă. Suntem din ordine religioase diferite, dar aici formăm o echipă și avem o singură misiune”, a spus sora Emilia într-un reportaj pentru DW.

Sora Emilia face parte de mai bine un an din clubul de fotbal, care are o echipă compusă din 18 călugărițe, cu vârste cuprinse între 27 și 52 de ani. Fac parte din Sisters Footbal club. Se antrenează în fiecare duminică în afara Romei, dar nu toate călugărițele care ar vrea să joace pot juca.

O româncă în echipa de fotbal a călugărițelor de la Vatican

 

„Din păcate, există unele ordine religioase în care Duhul Sfânt nu le-a luminat pe maicile starețe. Unele cred în continuare că este un păcat să porți pantaloni scurți sau să te joci cu mingea. Ele cred că măicuțele nu ar trebui să-și dezvelească picioarele”, a explicat sora Emilia.

Dar surorile știu că au binecuvântarea Papei Francisc. Jucând fotbal, ele urmează apelul său de a se implica în societate. Să nu sfârșească ca bătrâne domnișoare, ci să iasă în societate.

Sora Emilia locuiește într-o mănăstire din apropierea Vaticanului, împreună cu alte 12 persoane din același ordin. Maica stareță le împărtășește pasiunea pentru fotbal.

Sora Emilia a fost atacant într-o echipă românească de primă ligă

 

Sora Emilia nu a fost întotdeauna catolică, dar a iubit mereu fotbalul. A jucat pe postul de atacant central pentru o echipă românească din Bacău, de primă ligă. A avut și un logodnic și prefera stadionul în locul bisericii. Apoi, într-o bună zi, o prietenă a luat-o cu ea la slujbă.

„La salutul păcii, mi-a întins mâna o călugăriță. O călugăriță m-a binecuvântat, iar această bucurie și zâmbetul ei m-au atins atât de mult, încât am simțit brusc o chemare”, povestește sora Emilia.

S-a alăturat unei mănăstiri la vârsta de 20 de ani, dar nu a agățat niciodată ghetele de fotbal în cui. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel