O ploaie spectaculoasă de meteoriți va fi vizibilă pe cerul australian în această seară - iată care sunt cele mai bune momente pentru a vedea spectacolul

Alexandra Curtache |
Data publicării:
O ploaie spectaculoasă de meteoriți va fi vizibilă pe cerul australian în această seară - iată care sunt cele mai bune momente pentru a vedea spectacolul / Foto: Unsplash
O ploaie spectaculoasă de meteoriți va fi vizibilă pe cerul australian în această seară - iată care sunt cele mai bune momente pentru a vedea spectacolul / Foto: Unsplash

Observatorii de stele vor avea parte de o surpriză în această săptămână, deoarece un trio de ploi de meteoriți va lumina cerul australian, iar prima ploaie va lumina coasta de est începând de joi.

Ploaia de meteoriți Piscis Austrinids va atinge vârful joi și va fi activă până pe 10 august, în timp ce Southern Delta Aquariids și Alpha Capricornids vor atinge vârful sâmbătă. 

Perioada optimă pentru a vedea cele trei ploi de meteoriți va dura aproximativ 48 de ore.

Profesorul Orsola De Marco de la Universitatea Macquarie a declarat pentru The Guardian că Piscis Austrinids va răsări de la ora 20:00 în sud-estul cerului și se va îndrepta spre est până la ora 23:00 pentru australienii de pe coasta de est care doresc să vadă spectacolul.

'Priviți spre est, la aproximativ 45 de grade în sus - cam la jumătatea distanței dintre orizont și deasupra capului vostru', a spus ea. 

Acvariidele Delta Sudice și Capricornidele Alfa sunt programate să răsară sâmbătă la ora 23:00 în jurul est-nord-estului și, respectiv, nord-nord-estului cerului.

Profesorul De Marco spune că la Southern Delta Aquariids vor fi cei mai mulți meteori după răsărit, cu până la 20 de meteori trecând pe lângă ei într-o oră.

 

Aceștia vor fi cei mai "rapizi" meteori dintre cele trei ploi din această săptămână

 

Se preconizează că Alpha Capricornids va fi "relativ strălucitoare". Acesta va prezenta "mingi de foc", care sunt meteori strălucitori.

Vor trece aproximativ patru la fiecare oră pentru Alpha Capricornids și cinci pentru Piscis Austrinids, conform Daily Mail.

Meteorii sunt roci spațiale care intră în atmosfera terestră. Atunci când mai mulți intră în atmosferă în același timp, se consideră că este vorba de o ploaie de meteoriți.

Atunci când un meteorit cade spre Pământ, rezistența aerului îl face să fie extrem de fierbinte, ceea ce îi conferă celebra dungă luminoasă.

NASA spune că ploile de meteoriți au loc "anual sau la intervale regulate, atunci când Pământul trece prin urma de resturi prăfuite lăsate de o cometă". 

Ploile de meteoriți sunt denumite după stelele sau constelațiile 'apropiate de locul unde apar meteoriții pe cer'.

 

Când și unde vor fi vizibile ploile de meteoriți 

 

* Ploaia de meteoriți Piscis Austrinids va fi vizibilă din 28 iulie (în această seară). Va răsări începând cu ora 20:00 în sud-est. Priviți la 45 de grade în sus. 

* Southern Delta Aquariids este programat să răsară sâmbătă, 30 iulie, la ora 23:00 și va fi vizibil în est-nord-est. Priviți la 45 de grade în sus.

* Ploaia de meteoriți Alpha Capricornids va răsări sâmbătă, 30 iulie, la ora 23:00 și va fi vizibilă la nord-nord-est. Priviți la 65 de grade în sus.

* Perioada de vârf a ploilor de meteoriți durează 48 de ore.

* Va avea loc o ploaie de meteoriți Perseide care se așteaptă să atingă punctul culminant la ora 5 dimineața pe 13 august.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel