O pensionară din Italia și-a exclus familia din testament. Unde a ajuns moștenirea de 5 milioane de euro? „Nu pot ierta hărțuirea suferită“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O dentistă pensionară din Genova a lăsat moştenire aproape 5 milioane de euro unor organizaţii caritabile, după ce rudele, care au încercat anul trecut să o interneze într-un centru pentru îngrijiri, au fost scoase din testament.

Angela Torelli, dentista pensionară, a murit la 91 de ani și a lăsat în urma ei aproape 5 milioane de euro, sumă pe care a împărțit-o în scopuri caritabile: aproximativ 2,5 milioane au ajuns la Lega del Filo d’Oro, iar 1,5 milioane s-au dus către genovezii nevoiași, prin Surorile Congregației „Surorile Săracilor”. A lăsat și o casă pentru Asociația Italiană de Cercetare a Cancerului.

Rudele femeii nu au primit nimic. „Mărturisesc că nu pot ierta hărțuirea suferită de mine și de soțul meu din partea rudelor cumnatului meu. Sper că Bunul Dumnezeu nu va voi să mă pedepsească pentru asta”, a scris dr. Torelli în testament.

Fosta dentistă și-a inclus în testament și asistenta, iar soțului ei i-a rămas o casă din Prato Nevoso. În plus, câte 20.000 de euro vor ajunge la femeia de serviciu și la administratorul care se ocupau de gestionarea proprietăților familiei.

Cazul Angelei Torelli nu e singular. În februarie, tot la Genova, Edmonda Marisa Cavanna, o profesoară ieşită la pensie, a lăsat 25 de milioane de euro pentru 16 instituţii, printre care spitale şi organizaţii de caritate, dar şi unor persoane fizice. Înainte să se stingă, Edmonda Marisa a mai inclus-o în testamentul ei și pe femeia care a asistat-o ​​în ultimele luni de viaţă, căreia i-a lăsat 3,7 milioane de euro moștenire, relatează Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel