O nouă tornadă a lovit România. Primele imagini cu fenomenul periculos

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Tornada localitatea Cuza-Vodă, judeţul Călăraşi. Sursa foto: Consiliul Judetean Calarasi
Tornada localitatea Cuza-Vodă, judeţul Călăraşi. Sursa foto: Consiliul Judetean Calarasi

Judeţul Călăraşi, lovit de tornadă pentru a doua oară în ultimele zile. După fenomenul periculos care a luat pe sus un autocar cu 39 de pasageri, în Drajna, o nouă localitate este ameninţată.

De această dată, tornada a fost fotografiată în apropierea localităţii Cuza Vodă. Consiliul Judeţean Călăraşi a postat o fotografie realiztă de o localnică.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni o avertizare nowcasting Cod roşu de vânt puternic, cu aspect tornadic, pentru localităţi din judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, valabilă până la ora 18:30.

Potrivit meteorologilor, în judeţul Ialomiţa, în Ciulniţa, Albeşti şi Bueşti, şi în judeţul Călăraşi, în Dragalina, Dor Mărunt, Perişoru, Ciocăneşti, Grădiştea, Cuza Vodă, Independenţa, Dragoş Vodă, Alexandru Odobescu, Vlad Ţepeş, Ştefan Vodă şi Vâlcelele se vor semnala: vânt cu peste 100-110 km/h, aspect tornadic, grindină de mari, frecvente descărcări electrice, averse torenţiale ce vor cumula cantităţi de 30 - 35 litri/mp.

 

Judeţul Călăraşi, lovit a doua oară de tornadă

 

IGSU preciza că, în cazul apariţiei situaţiilor de urgenţă, peste 180 de pompieri militari cu 100 de autospeciale şi mijloace tehnice sunt pregătiţi să acţioneze în sprijinul populaţiei. Totodată, personal din turele libere a fost alertat, pentru situaţia în care ar fi fost necesară suplimentarea forţelor de intervenţie.

În situaţia manifestării vântului puternic şi căderilor de grindină, IGSU recomandă populaţiei să rămână în spaţii închise care asigură protecţia şi să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâţi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel