O nouă TAXĂ intră în vigoare MÂINE

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ultimele modificări aduse Codului Fiscal, publicate deja în Monitorul Oficial, prevăd instituirea unei noi taxe începând cu acest an, pe anumite venituri care trebuie incluse în Declaraţia Unică.

Concret, câştigurile din transferuri de criptomonede vor fi considerate venituri din alte surse, care, dacă depăşesc o anumită limită anuală, vor fi impozitate începând din 2019, se arată în actul normativ care se va aplica de mâine.

Mai precis, câştigurile din criptomonede din 2019 se vor declara în 2020, explică avocatnet.ro. În momentul de faţă, Codul fiscal prevede că veniturile din alte surse, pe lângă cele prevăzute expres în Codul fiscal, pot conţine şi alte venituri decât cele prevăzute expres.

Citește și BNR: Taxa pe lăcomie SCUMPEȘTE alimentele!

În schimb, Legea nr. 30/2019, care a apărut joi în Monitorul Oficial şi se va aplica de duminică, va include în mod expres câştigurile din trasferuri de criptomonede în categoria veniturilor impozabile din alte surse, scrie adevarul.ro.

Plata impozitului se va face de către persoana care realizează venituri din transferurile de monede virtuale prin aplicarea unei cote de 10% asupra câştigului realizat.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel