O notă de plată la un restaurant l-a costat funcţia pe un poliţist român. Agentul a fost reţinut

Andreea Cosma |
Data publicării:

Un polițist din Bistrița-Năsăud a fost prins în flagrant delict în timp ce lua mită de la un șofer, care i-a achitat nota de plată într-un local, ca să nu îi ridice permisul de conducere.

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție –Serviciul Județean Bistrița-Năsăud, polițistul a oprit miercuri în trafic un șofer pe raza localității Bața, județul Bistrița-Năsăud, care a făcut o depășire neregulamentară. Agentul de poliție a trecut, în mod nereal, în procesul-verbal faptul că șoferul în cauză nu a avut triunghiuri reflectorizante și a încălcat marcajul longitudinal continuu, aplicându-i o sancțiune de 290 de lei și 2 puncte de penalizare.

„Întrucât nu i-a fost reținut permisul de conducere, conducătorul auto, la indicațiile polițistului, a achitat în contul acestuia, mai multe bunuri, la un local din județul Bistrița-Năsăud”, se arată în comunicat. Valoarea notei achitate se ridică la 242 de lei.

De asemenea, în 5 martie, polițistul a primit de la un șofer, martor denunțător, suma de 500 de lei, cu titlu de mită, pentru a nu aplica o sancțiune complementară, constând în suspendarea permisului de conducere, ca urmare a unei depășiri efectuate în mod neregulamentar.

Polițistul a fost reținut pentru 24 de ore și a fost prezentat Tribunalului Bistrița-Năsăud cu propunere de arestare preventivă. Instanța a decis însă plasarea acestuia sunt control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel