O navă civilă ucraineană, avariată după ce a fost lovită de un dispozitiv necunoscut la Gurile Dunării

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Nava hidrografică civilă, de mici dimensiuni, Şliahovik, sub pavilion ucrainean, a fost avariată după ce a fost lovită de un dispozitiv necunoscut la Gurile Dunării. În prezent, se efectuează lucrări de reparații, fără victime umane.

Nava civilă ucraineană a suferit o gaură în timp ce naviga pe cursul Dunării, ca urmare a naufragiului pe un obiect necunoscut.

Acest lucru a fost raportat pe Facebook de către un reprezentant al comandamentului operațional "Pivden" Vladislav Nazarov.

"Ca urmare a unei explozii la impactul cu un dispozitiv exploziv necunoscut în zona gurilor (canalului) Bâstroe de la Dunăre, o navă maritimă hidrografică ucraineană de mici dimensiuni s-a ales cu o gaură la provă, sub linia de plutire. Echipajul a luat măsuri pentru a lupta pentru supraviețuirea sa", a declarat Nazarov.

El a subliniat că nava era în curs de reparare, dar nu au existat victime umane în urma incidentului.

Dorim să vă reamintim că retragerea de pe Insula Șerpilor până la sfârșitul lunii iunie a deschis calea către porturile Izmayil, Reni și Ust-Dunaysk, care sunt situate în regiunea Odesa.

Astfel, Ucraina a obținut posibilitatea de a exporta produse agricole nu numai prin canalul românesc Sulina, prin transport feroviar și rutier, ci și prin calea navigabilă Bîstroe е de la Dunăre-Marea Neagră. 

Presa de socializare a relatat că a fost lovită nava hidrografică ucraineană de mici dimensiuni Şliahovik, aparținând Serviciului Hidrografic de Stat, din subordinea Ministerului ucrainean al Infrastructurii.

2. -imagine fara descriere- (gaura-barca.jpeg)

Amintim că forţele ruse au lovit marţi dimineaţă infrastructura portuară din regiunea Nikolaev (Mikolaiv), în sudul Ucrainei, a anunţat primarul oraşului Nikolaev, Oleksandr Senkevici, citat de Reuters.

"O lovitură de proporţii cu rachete a fost lansată asupra sudului Ucrainei din direcţia Mării Negre şi cu ajutorul aviaţiei", a declarat el la televiziunea de stat, fără să ofere detalii cu privire la consecinţele atacului.

Dis-de-dimineaţă, la Nikolaev, centrul administrativ al regiunii cu acelaşi nume, au sunat sirenele şi s-au auzit explozii puternice, relatează portalul ucrainean RBC.ua, citând contul din Telegram al edilului amintit.

"Explozii puternice se aud la Nikolaev. Vă rog pe toţi să rămâneţi în adăposturi. Deşi ora până la care restricţiile de circulaţie sunt valabile a expirat, alerta în caz de atac aerian continuă!", le-a transmis locuitorilor Oleksandr Senkevici, conform Agerpres.

Nikolaev şi regiunea omonimă sunt supuse frecvent bombardamentelor de către invadatorii ruşi

 

În special, inamicul foloseşte sisteme de rachete antiaeriene S-300 pentru aceste atacuri, notează portalul citat.

Regiunea Odesa a fost din nou vizată de un atac al inamicului rus, care a utilizat avioane strategice cu rază lungă de acţiune, a anunţat în acelaşi timp şeful administraţiei militare regionale ucrainene Serhii Bratciuk, citat de agenţia de presă Ukrinform.

La Odesa, rachetele au lovit clădiri private din suburbiile oraşului-port, provocând incendii. Mai multe echipe de pompieri au fost mobilizate la stingerea incendiilor. Deocamdată nu există informaţii despre presupuse victime.

"Atac cu rachete folosind avioane strategice. Detalii mai târziu", a anunţat Bratciuk pe contul său din Telegram.

Trupele de ocupaţie ruse au lansat un atac de proporţii cu rachete asupra sudului Ucrainei din Marea Neagră, inclusiv cu ajutorul aviaţiei, anunţă şi televiziunea locală Hromadske.ua, citând Comandamentul de operaţiuni Sud al forţelor de apărare ucrainene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel