Update. O fetiță de 5 ani a fost găsită abandonată, în Italia, rătăcind singură pe străzi. A fost dată afară din casă de Anul Nou

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

O fetiță de cinci ani a fost găsită rătăcind singură pe străzile din Caserta, Italia. 

Update ora 20:00. Deși deputatul italian Francesco Emilio Borrelli a susținut că fetița este româncă, informație preluată inițial și de o parte din presa italiană, se pare că aceasta este de origine ucraineană. 

Fetița a fost găsită în Mondragone, în jurul orei 13:30. Mondragone este o comună din provincia Caserta, în apropiere de Napoli, cu ieșire la Marea Tireniană. 

Fetița de 5 ani a fost găsită rătăcind singură pe Strada Statale Domiziana, fără o mamă care să-i arate drumul, relatează presa italiană. 

Vestea a fost transmisă de deputatul Francesco Emilio Borrelli.

Potrivit unei reconstituiri inițiale, micuța a fost observată de un barman, care a alertat imediat o patrulă de poliție.

Micuța, de origine română, a fost încredințată serviciilor sociale.

„Este o poveste atroce”, a explicat deputatul Borrelli.

"Poliția care a venit de urgență m-a asigurat că fetița este în siguranță în mâinile lor și că un magistrat a demarat deja toate procedurile de activare a serviciilor sociale, de urmărire a părinților și de a reconstitui cele întâmplate. Noi am venit din nou la barul unde oamenii au sărit imediat să o ajute pe micuță, nu au ezitat nici o clipă. Vrem să-i felicităm. Serviciile sociale s-au ocupat onorabil de tot ce a trebuit. Fetița a fost dată afară din casă și abandonată pe stradă. Este o poveste care este verificată acum suplimentar de poliție, dar care a fost spusă chiar de fetiță. Este ceva de o gravitate fără precedent. Este clar că o fetiță abandonată pe un drum este de neconceput în 2024, indiferent care ar fi motivul. Este absurd și rușinos să se întâmple așa ceva. Din fericire, a fost o acțiune de solidaritate din partea tuturor care au sărit în ajutorul fetiței," a mai spus Borelli. 

O poveste tristă de Anul Nou, dar mai presus de toate o poveste care dezvăluie încă o dată cât de crud poate fi sufletul uman, relatează presa locală din Caserta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel