O femeie în vârstă de 101 de ani a supravieţuit gripei spaniole, cancerului şi COVID-19

Angelina Friedman are 101 ani, o vârstă cu care se poate mândri, mai ales că a învins de-a lungul vieţii sale gripa spaniolă, cancerul şi, recent, COVID-19, o maladie respiratorie cauzată de un tip nou de coronavirus, care a făcut mii de morţi la New York, mai ales în rândul persoanelor vârstnice, relatează EFE.

Angelina Friedman, care locuieşte într-un cămin de bătrâni din nordul statului New York - astfel de centre au fost puternic afectate de pandemie -, a fost diagnosticată cu COVID-19 în luna martie, dar a reuşit să învingă boala, la fel cum a făcut cu gripa spaniolă în secolul trecut şi cu un cancer, a informat marţi cotidianul New York Post.

Potrivit familiei sale, bătrâna a supravieţuit deoarece are „un ADN supraomenesc”.

„Mama mea este o supravieţuitoare”, a spus fiica ei, Joanne Merola, care a amintit că Angelina a supravieţuit „unor avorturi, hemoragii interne şi cancerului”.

 

Atât ea cât şi soţul ei au fost diagnosticaţi cu cancer

 

Fiică de imigranţi italieni, Angelina Friedman s-a născut în 1918 la bordul unei nave ce se îndrepta spre Statele Unite, într-un moment în care gripa spaniolă făcea ravagii, la fel cum se întâmplă în prezent cu noul coronavirus, dar a scăpat teafără.

Mama ei a murit la naştere, iar ea şi cei doi fraţi ai ei au rămas în grija tatălui, în cartierul Brooklyn.

Angelina a fost căsătorită, iar un moment dat atât ea cât şi soţul ei au fost diagnosticaţi cu cancer. „Ea a supravieţuit, el nu”, a povestit fiica ei.

 

„Mergi înainte mamă!”

 

Pe 21 martie, bătrâna a fost dusă la spital pentru o procedură medicală de rutină, însă atunci când medicii i-au făcut testul pentru noul coronavirus, rezultatul a ieşit pozitiv.

După o săptămână petrecută în spital, a fost retrimisă la căminul de bătrâni, unde a stat în izolare până în data de 20 aprilie, când testul a fost repetat, iar rezultatul a fost negativ.

Primul lucru pe care l-a cerut Angelina Friedman după aceea au fost fire pentru împletit, a spus fiica ei, care în tot acest timp nu şi-a putut vizita mama.

Însă ea i-a trimis mesaje de încurajare mamei sale: „Mergi înainte mamă, vei supravieţui nouă tuturor”.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy