O delegaţie din Parlamentul European vine în România pentru a evalua modul în care sunt primiţi refugiaţii din Ucraina

Echipa Stiri Diaspora, Liviu Ludovic |
Data publicării:

O delegaţie a comisiei LIBE din PE efectuează săptămâna viitoare o vizită în Polonia şi România pe tema refugiaţilor ucraineni.

O delegaţie a Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) va efectua săptămâna viitoare o vizită în Polonia şi România pentru a evalua modul în care sunt primiţi refugiaţii din Ucraina şi implementarea în general a directivei privind protecţia temporară.

Delegaţia este formată din preşedintele comisiei, Juan Fernando Lopez Aguilar (S&D, Spania), şeful delegaţiei, Maria Walsh (PPE, Irlanda de Nord, numai în Polonia), Karlo Ressler (PPE, Croaţia, numai în Polonia), Yana Toom (Renew, Estonia), Thijs Reuten (S&D, Ţările de Jos) şi Patryk Jaki (ECR, Polonia), informează un comunicat al PE. Eurodeputaţii vor vizita Polonia luni şi marţi şi România miercuri şi joi.

Principalul obiectiv al vizitei este de a afla la prima mână cum este implementată directiva privind protecţia temporară şi cum sunt găzduiţi refugiaţii ucraineni în cele două ţări.

Eurodeputaţii urmează să se întâlnească cu reprezentanţi ai guvernului, autorităţilor locale, FRONTEX, Agenţiei UE pentru azil, organizaţiilor internaţionale (UNHCR, UNICEF şi Crucea Roşie), precum şi ai organizaţiilor din societatea civilă care furnizează sprijin pentru refugiaţii ucraineni. De asemenea, eurodeputaţii vor vizita puncte de trecere a frontierei şi centre de primire pentru refugiaţii ucraineni de la Korcowa (Polonia) şi Isaccea (România).

Parlamentul European a organizat mai multe dezbateri în comisii şi în sesiunile plenare privind situaţia refugiaţilor ucraineni şi organizează discuţii regulate cu Comisia referitor la implementarea directivei privind protecţia temporară.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel