O companie de zbor europeană a obligat 19 pasageri să coboare din avion "pentru că era prea greu să decoleze” - VIDEO

Alexandra Curtache |
Data publicării:
O companie de zbor europeană a obligat 19 pasageri să coboare din avion "pentru că era prea greu să decoleze” - VIDEO / Foto: Unsplash
O companie de zbor europeană a obligat 19 pasageri să coboare din avion "pentru că era prea greu să decoleze” - VIDEO / Foto: Unsplash

Compania de zbor low-cost europeană EsyJet a obligat peste o duzină de pasageri să coboare din avion pentru că acesta era "prea greu" pentru a ieși de pe pistă.

Călătorii s-au îmbarcat într-un zbor EasyJet pe aeroportul Arrecife din Lanzarote, destinația următoare fiind aeroportul John Lennon din Liverpool, la ora 21.45, pe 5 iulie.

Cu toate acestea, cu câteva momente înainte de a decola, pilotul a anunțat că există o mică problemă. Mai exact, în loc să se îndrepte direct spre destinație, câteva persoane trebuie să rămână în urmă și să coboare din avion.

Într-o înregistrare video împărtășită de unul dintre pasagerii de la bord, pilotul poate fi auzit explicând că, din cauza condițiilor meteo, combinate cu greutatea uriașă a aeronavei, nu vor putea decola așa cum era planificat.

Pilotul: "Vă mulțumim că ați ajuns astăzi până aici"

"Această aeronavă grea, combinată cu o pistă destul de scurtă și cu condițiile actuale nefavorabile de aici, din Lanzarote, rezultă imposibilitatea de a decola. Am stat împreună cu prim ofițerul meu superior și suntem foarte experimentați în acest domeniu și am mai făcut acest lucru înainte.

Având în vedere că siguranța este prioritatea noastră numărul unu, nu există nicio posibilitate, în condițiile actuale de vânt, să putem ridica această aeronavă în aer. Există o serie de factori - este foarte cald, vântul nu este fantastic, direcția nu este grozavă.

Acum, poate vă întrebați ce se va întâmpla în continuare și asta am venit să vă spun. Am vorbit cu echipa noastră de operațiuni și singura modalitate de a rezolva o problemă cu o aeronavă grea este de a o face puțin mai ușoară.

Dacă este posibil, aș dori să rog până la 20 de voluntari să aleagă să nu zboare la Liverpool în seara asta. Dacă cineva dorește să se ofere voluntar, va exista un stimulent. Cifra actuală pe care ne-a oferit-o EasyJet este de până la 500 de euro pentru fiecare pasager care este dispus să nu zboare în această seară."

Este de înțeles că unii oameni nu au fost prea impresionați de veste, cineva fiind auzit spunând: "Vreau să merg acasă în seara asta."

 

Oamenii care au ales să renunțe la zbor au primit 500 de euro



Cu toate acestea, echipajul a reușit să găsească 19 persoane dispuse să renunțe la locurile lor, iar zborul a sfârșit prin a pleca la ora 23.30.

Un purtător de cuvânt al companiei aeriene a declarat pentru LADbible: "EasyJet poate confirma că 19 pasageri ai zborului EZY3364 de la Lanzarote la Liverpool, ieri seară, s-au oferit voluntar să călătorească pe un zbor ulterior, ca urmare a faptului că aeronava a depășit limitele de greutate pentru condițiile meteorologice.

Aceasta este o decizie operațională de rutină în aceste circumstanțe, iar restricțiile de greutate sunt în vigoare pentru toate companiile aeriene din motive de siguranță. În cazul în care un zbor ar depăși limitele de greutate, solicităm pasagerilor să se ofere voluntari pentru a se transfera gratuit la un zbor ulterior, ceea ce s-a întâmplat cu această ocazie, iar voluntarii primesc compensații în conformitate cu reglementările.

Siguranța și bunăstarea pasagerilor și a echipajului nostru reprezintă întotdeauna cea mai mare prioritate a EasyJet.", conform Ladbible.

 

@miss_t49

 

♬ original sound - MissT44

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel