O companie aeriană își încetează activitatea și anulează toate zborurile: „Cursele nu vor fi reprogramate”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

 Compania aeriană regională britanică Flybe și-a încetat sâmbătă activitatea pentru a doua oară în trei ani, toate zborurile fiind anulate, iar 276 de angajați concediați, transmite Reuters.

Într-o declarație de pe site-ul Flybe se arată că această companie aeriană, care a operat servicii regulate din Belfast, Birmingham și Heathrow în Marea Britanie și spre Amsterdam și Geneva, a intrat în administrare judiciară, o formă de protecție împotriva creditorilor.

„Flybe și-a încetat activitatea, iar toate zborurile din și spre Marea Britanie operate de Flybe au fost anulate și nu vor fi reprogramate”, se arată în comunicat.

Aproximativ 75.000 de clienți Flybe aveau rezervări viitoare care nu vor mai fi onorate.

Autoritatea Aviației Civile din Marea Britanie (CAA) a anunțat că va oferi sfaturi și informații pasagerilor afectați.

 

„Știm că decizia Flybe de a opri tranzacționarea va fi supărătoare pentru toți angajații și clienții săi”

 

Cu sediul central în Birmingham, Flybe a operat zboruri pe 21 de rute către 17 destinații din Marea Britanie și Europa, folosind o flotă de opt avioane turbopropulsoare Q400 închiriate.

David Pike și Mike Pink de la Interpath au fost numiți administratori comuni ai Flybe. Pike a spus că Flybe s-a luptat să reziste la o serie de șocuri de la relansarea sa de anul trecut, nu în ultimul rând livrarea cu întârziere a 17 aeronave de la locatori, care i-a compromis grav eforturile de a-și consolida capacitatea și de a rămâne competitiv.

El a spus că elementele reduse ale platformei de operare Flybe vor fi păstrate pentru o perioadă scurtă în timp ce există posibilitatea unei tranzacții de salvare. El a încurajat orice parte interesată să ia legătura de urgență.

Autoritatea Aviației Civile din Regatul Unit (CAA) a declarat că va oferi consiliere și informații pasagerilor afectați.

„Este întotdeauna trist să vedem că o companie aeriană intră în administrare judiciară și știm că decizia Flybe de a opri tranzacționarea va fi supărătoare pentru toți angajații și clienții săi”, a declarat Paul Smith, directorul de consumatori al CAA.

Aflat de blocarea din Marea Britanie în urma pandemiei de COVID-19, Flybe a intrat pentru prima dată în administrare judiciară în martie 2020, impactând 2.400 de locuri de muncă.

În octombrie 2020, a fost vândut către Thyme Opco Ltd, o firmă controlată de Cyrus Capital, iar în aprilie 2022 și-a reluat zborurile, deși la scară mai mică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel