Nunţile şi botezurile se vor ţine până la ora 2 noaptea. Premierul Florin Cîțu a făcut anunţul

Nicoleta Nicolau / 03 iun 2021, 15:28
OFICIAL! Florin Cîțu ANUNȚĂ NOILE măsuri de RELAXARE de la 1 iunie în ROMÂNIA
OFICIAL! Florin Cîțu ANUNȚĂ NOILE măsuri de RELAXARE de la 1 iunie în ROMÂNIA

Premierul Florin Cîțu a anunțat, joi, după ședința de guvern, că oră pentru nunți și botezuri a fost extinsă.

 

Nunțile și botezurile se pot desfășura până la ora 02:00, a anunțat premierul Florin Cîțu, joi, după ședința de Guvern.

La propunerea CNSU, a fost aprobat în ședința de Guvern ca evenimentele private, de tipul nunților, botezurilor etc. să poată fi desfășurate în restaurant până la ora 2.00, prelungindu-se astfel programul restaurnatelor, doar pentru evenimente private, cu două ore.

„Se propune ca activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată în cadrul evenimentelor private (nunți și botezuri), să fie permisă până la ora 2,00.

Hotărârea nr. 28 din 14.05.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, cu modificările și completările ulterioare prin hotărârile Comitetului Național pentru Situații nr. 32 și 35, se modifică și se completează astfel:

La art. 3 alin. (2) se abrogă lit. e).

La art. 3 alin. (2) după litera s) se introduc două noi litere t) și u), cu următorul cuprins:

- lucrătorii transfrontalieri care intră în România din Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina sau Republica Moldova;

-elevii/studenţii, cetăţeni români sau cetățeni cu domiciliul sau reşedinţa în afara României, care frecventează cursurile unor instituții de învățământ din România, fac naveta zilnic către acestea și prezintă documente doveditoare, sau care au de susţinut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unităţi/instituţii de învăţământ de pe teritoriul ţării ori se deplasează pentru activităţi legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori.

Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora“, se arată în HOTĂRÂRE nr. 36 din 03.06.2021.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0