Numărul formularelor digitale generate de români pentru intrarea în țară aproape s-a dublat în ultimele ore

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Companiile aeriene și aeroporturile cu cele mai multe zboruri anulate: EasyJet și Turkish Airlines
Companiile aeriene și aeroporturile cu cele mai multe zboruri anulate: EasyJet și Turkish Airlines

Numărul formularelor digitale generate de români pentru intrarea în țară, aproape s-a dublat în ultimele opt ore, anunță Serviciul de Telecomunicații Speciale.

 

Potrivit datelor furnizate de Serviciul de Telecomunicații Speciale, de la lansarea aplicației https://plf.gov.ro și până luni, 20 decembrie, la ora 18:00, 71.352 persoane au generat formulare digitale de intrare în România (PLF), scrie Mediafax. De asemenea, tot STS a anunțat că astăzi, la ora 10.00, în aplicație fuseseră generate 41.742 de formulare digitale.

Autoritățile mai spun că de la introducerea formularului digital pentru intrarea în România nu au fost înregistrate probleme legate de fluența traficului în punctele de trecere a frontierei.

Luni seara, timpul maxim de aşteptare pentru intrarea în țară este de 20 de minute, la frontiera din vestul țării.

Cele mai multe persoane au completat formulare pentru următoarele puncte de trecere a frontierei: Aeroportul International „Henri Coandă” – 22.472, Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – 5.527, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj – 4.722, Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – 4.493 și Punctul de Trecere a Frontierei Borș – 4.459.

 

Formularul digital de intrare în România, obligatoriu începând de luni

 

Formularul digital de intrare în România este obligatoriu începând de astăzi. Mii de români au intrat deja pe platforma online pe care se găsește documentul și l-au completat.

Formularul digital de intrare în România (PLF) va fi folosit începând de luni. Documentul poate fi completat electronic în aplicația https://plf.gov.ro  începând de duminică astfel încât toți cei care vin în țară să aibă timp să îl acceseze. 

Documentul, dezvoltat de STS pe baza cerințelor operaționale stabilite de autoritățile medicale, nu trebuie tipărit pentru că în momentul trecerii punctelor de frontieră, la scanarea cărții de identitate sau a pașaportului, va permite afișarea datelor din formular în aplicația informatică a Poliției de Frontieră.

Formularul trebuie completat cu maximum 24 de ore înainte de prezentarea la punctele de trecere a frontierei. Datele trebuie introduse corect pentru că sistemul informatic este interconectat cu DEPABD și Poliția de Frontieră pentru validarea datelor de identitate și Corona-forms, aplicația unde se regăsesc persoanele infectate cu SARS-CoV-2, izolate sau carantinate, precizează autoritățile.

Grupul de Comunicare Strategică anunță că începând de luni, cetățenii care sosesc în România nu vor mai fi nevoiți să completeze declarația epidemiologică, verificată până acum la punctele de trecere a frontierei, întrucât toate datele se regăsesc în formularul digital de intrare în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel