Numărul cazurilor zilnice de infectare COVID-19 din SUA, la un pas de un record

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Statele Unite se confruntă cu un nou val al pandemiei de coronavirus. 

Numărul cazurilor noi de infectare cu COVID-19 înregistrate într-o zi în Statele Unite a crescut din cauza variantei Omicron şi este pe cale să atingă un record ce datează din ianuarie, au anunţat luni autorităţile sanitare, relatează agenţia AFP, scrie Agerpres. 

"În mod clar, în acest moment avem o tendinţă ascendentă", a explicat consilierul principal al Casei Albe în lupta contra pandemiei, Anthony Fauci, la postul public NPR, comentând datele compilate de New York Times.

Ţara a înregistrat duminică 214.499 de noi cazuri confirmate, un salt de 83% în ceea ce priveşte incidenţa medie raportată la 14 zile şi se apropie de recordul de cazuri pozitive înregistrate într-o zi, de 251.232, stabilit în ianuarie 2021.

Decese raportate



Totodată, media zilnică a deceselor raportate la 14 zile a crescut uşor (+3%), ajungând la 1.328 de decese.

Pe 24 decembrie, Statele Unite au depăşit pragul de 197.000 de cazuri de infectare în 24 de ore şi 1.345 de decese au fost înregistrate în ţara cea mai îndoliată din lume (un total de peste 800.000 de decese).

Mai multe state, precum Delaware, Hawaii, Massachusetts, New Jersey şi New York, precum şi teritoriul american Puerto Rico, au cunoscut o creştere fără precedent a numărului de cazuri pe o perioadă de şapte zile, a adăugat cotidianul citat.

La New York, autorităţile sanitare au observat şi o creştere a numărului de spitalizări asociate COVID-19 în rândul copiilor.

Sfârşitul acestui focar "este foarte greu de prezis", a adăugat doctorul Fauci. "Sperăm că va atinge vârful şi va scădea, aşa cum am văzut în alte ţări, precum Africa de Sud", a adăugat specialistul.

În Africa de Sud



În Africa de Sud, unde a fost detectată pentru prima dată varianta Omicron a noului coronavirus, incidenţa cazurilor este în scădere după ce a explodat. Este "probabil din cauza saturaţiei, adică varianta a atins toate fiinţele vulnerabile", cum sunt persoanele nevaccinate, care sunt încă numeroase în Statele Unite, a spus Fauci.

Varianta Omicron, care este mai contagioasă decât Delta, pare totuşi mai puţin periculoasă pentru persoanele care au primit cel puţin două doze de vaccin, a adăugat Anthony Fauci. "Sperăm că această gravitate redusă va preveni o creştere a spitalizărilor, însă suntem cu adevărat foarte îngrijoraţi pentru cei nevaccinaţi, care sunt vulnerabili", a spus el.

Omul de ştiinţă a precizat că nu agreează ideea unei noi campanii de vaccinare pentru administrarea celei de-a patra doze, spunând că rapelurile prea apropiate nu îi permit sistemului imunitar să se întărească împotriva coronavirusului.

"În acest moment, faceţi doza de rapel, nu vă preocupaţi pentru cea de-a patra doză şi poate că nu vom mai fi niciodată nevoiţi să ne facem griji în legătură cu aceasta", a spus Fauci. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel