Nu arunca niciodată usturoiul încolțit. Este mai valoros decât cel simplu

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Nu arunca niciodată usturoiul încolțit. Este mai valoros decât cel simplu
Nu arunca niciodată usturoiul încolțit. Este mai valoros decât cel simplu

Atunci când curățați usturoiul, vă sugerăm să nu aruncați niciodată părțile verzi încolțite. De fapt, usturoiul încolțit este mai valoros decât cel simplu, deoarece partea aceea verde deschis este plină de antioxidanți precum alicină și disulfat de allil, iar mâncatul lor îți va aduce multe beneficii pentru sănătate.

În primul rând, previne îmbătrânirea prematură. Antioxidanții din usturoi luptă eficient împotriva radicalilor liberi din organism și astfel previn îmbătânirea prematură și ridurile.

Previne cancerul. Această legumă este foarte bogată în minerale, vitamine și alți nutrienți deci combate efectele nocive ale radicalilor liberi. Partea proaspăt crescută pe lângă cățelul de usturoi stimulează producerea de fitochimicale, care protejează împotriva dezvoltării celulelor maligne. În plus, stopează activitatea carcinogenelor și antioxidanții previn astfel cancerul.

Antioxidanții luptă și cu infecțiile fungice, deci previn toxiinfecțiile alimentare. Printre altele, ajută și la relaxarea crampelor musculare și la tratarea diareei.

 

Tăiați o coajă de banană și amestecați-o cu o lingură de bicarbonat de sodiu. Un truc genial și ieftin care îți va transforma pielea!

 

Usturoiul este bogat într-un compus antifungic numit ajoene, care previne înfundarea arterelor și le readuce la dimensiunea normală. În plus, este foarte bogat și în fitochimicale. care ajută la buna circulație a sângelui și astfel previne infarctul.

 

Puneți cafea, miere și un albuș de ou într-un bol. Un truc foarte simplu și spectaculos!

 

Fitochimicalele din usturoi inhiba activitatea carcinogenelor (substanțe care favorizează apariția cancerului) și susțin funcțiile enzimelor, drept pentru care previn formarea cheagurilor de sânge, care duc la diverse boli de inimă.

 

Amestecă 10 linguri de bicarbonat de sodiu cu 4 de apă și 3 de oțet. Trucul genial care te va scăpa de murdăria severă

 

Datorită antioxidanților, usturoiul încolțit întărește sistemul imunitar și previne apariția infecțiilor și a răcelilor.

Dacă vrei să stimulezi încolțirea usturoiului tot ceea ce trebuie să faci este să-l lași undeva la aer și eventual să înțepi căpățâna de usturoi necurățată cu o scobitoare, apoi să umpli o cană cu apă, pe care s-o lași alături.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel