Noul ministru german al apărării spune că va întări armata și va ajuta Ucraina

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Noul ministru german al apărării spune că va întări armata și va ajuta Ucraina
Noul ministru german al apărării spune că va întări armata și va ajuta Ucraina

Noul ministru german al apărării a declarat joi că sarcina sa este de a consolida forțele armate pentru ca acestea să își poată face treaba într-o perioadă de conflict în Europa, în care Rusia duce un război împotriva Ucrainei.

Boris Pistorius a fost numit oficial în funcția de ministru joi, într-un moment în care Germania este presată de aliații occidentali să permită utilizarea tancurilor de luptă fabricate în Germania în Ucraina pentru a-și consolida apărarea împotriva invaziei rusești.

Pistorius, un social-democrat, urmează să se întâlnească cu omologul său american Lloyd Austin în cursul zilei de joi, iar vineri liderii din domeniul apărării din aproximativ 50 de țări și din NATO se vor reuni la baza aeriană Ramstein din Germania pentru a discuta despre cum să furnizeze Kievului mai multe arme.

"Acestea nu sunt vremuri normale, avem un război care face ravagii în Europa. Rusia duce un război brutal de anihilare împotriva unei țări suverane, împotriva Ucrainei", a declarat Pistorius după o ceremonie cu onoruri militare la Ministerul Apărării.

"Sarcina noastră este de a face Bundeswehr (forțele armate) puternice acum, este vorba despre descurajare, eficacitate și pregătire. Și este vorba de a continua să sprijinim Ucraina, de asemenea cu material al Bundeswehr", a spus el.

 

Berlinul va permite trimiterea de tancuri de producție germană în Ucraina

 

O sursă guvernamentală germană a declarat pentru Reuters că Berlinul va permite trimiterea de tancuri de producție germană în Ucraina doar dacă Statele Unite sunt de acord să trimită propriile tancuri.

Pistorius a mai spus că este o sarcină uriașă să modernizeze forțele armate germane, așa cum a anunțat cancelarul Olaf Scholz la scurt timp după ce Rusia a invadat Ucraina în februarie anul trecut, spunând că acestea au fost neglijate în ultimele decenii.

"Va fi treaba mea să fac progrese tangibile", a spus el.

Anterior, președintele german Frank-Walter Steinmeier a promis un sprijin militar suplimentar pentru Ucraina și i-a spus viitorului ministru al apărării că forțele armate germane trebuie să devină din nou capabile să protejeze națiunea.

"Germania nu este în război, dar anii dividendelor păcii de care noi, germanii, am beneficiat atât de mult și din abundență, s-au încheiat", a declarat Steinmeier.

Pistorius îi ia locul lui Christine Lambrecht, care, după o serie de gafe, și-a anunțat luni demisia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel