Noul ambasador al Ucrainei în Germania cere mai multe arme pentru armata ucraineană

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
UE face presiuni pentru achiziții comune de arme pentru a ajuta Ucraina
UE face presiuni pentru achiziții comune de arme pentru a ajuta Ucraina

Noul ambasador ucrainean la Berlin, Oleksi Makeiev, a mulţumit Germaniei pentru asistenţa furnizată Ucrainei şi a afirmat că va depune eforturi pentru a creşte livrările de arme către Kiev - potrivit unui mesaj video transmis în limba germană pe contul de Twitter al diplomatului.

"Mulţumesc guvernului federal pentru tot ajutorul şi armele trimise în Ucraina, astfel încât să ne putem apăra în acest război barbar. Trebuie să fiu sincer: avem nevoie de mai mult, de mult mai mult. Şi voi lucra pentru ca noi, europenii - ucraineni şi germani - să facem Europa noastră mai sigură" - a subliniat diplomatul ucrainean.

Noul ambasador al Ucrainei în Germania cere mai multe arme pentru armata ucraineană

 

Oleksi Makeiev a fost numit ambasador al Ucrainei în Germania pe 23 septembrie. Anterior, acesta a fost reprezentant special al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei pentru elaborarea sancţiunilor împotriva Rusiei. Makeiev l-a înlocuit pe Andri Melnik, care a condus misiunea diplomatică de la Berlin timp de opt ani, potrivit Ukrinform, titrează Rador.

Citește mai departe

Cehii și germanii sunt aproape de un acord privind împărțirea gazelor în condiții de criză

 

Republica Cehă și Germania sunt aproape de a ajunge la un acord privind schimbul de gaze în situații de urgență, a declarat luni ministrul ceh al industriei, Jozef Sikela, citat de Reuters. Țările încearcă să consolideze securitatea energetică pe fondul reducerii livrărilor de gaze rusești.

"Cred că am făcut progrese semnificative în această chestiune și că vom putea încheia în curând acordul nostru reciproc", a declarat Sikela într-o conferință de presă comună cu ministrul german al economiei, Robert Habeck, la Praga.

Pactele bilaterale fac parte din planurile Uniunii Europene de a face față oricărui șoc în ceea ce privește aprovizionarea cu gaze, deși acordurile au întârziat să se materializeze.

Sikela a declarat că cele două țări au definit condițiile în care vor începe să împartă gazul, precum și compensațiile pe care Republica Cehă le va plăti Germaniei pentru utilizarea mecanismului, fără a dezvălui alte detalii.

Germania a fost o țară de destinație și de tranzit pentru livrările de gaze rusești înainte ca Moscova să înceapă să reducă exporturile către Uniunea Europeană în urma invaziei sale în Ucraina și a sancțiunilor ulterioare de la Bruxelles.

Republica Cehă continuă să primească tot gazul prin sistemul de transport german

 

Republica Cehă a fost aproape în întregime dependentă de livrările rusești prin rutele germane, dar și-a diversificat livrările, la fel ca alte țări din UE.

Țara, fără ieșire la mare, continuă să primească aproape tot gazul prin sistemul de transport german, care provine acum de la terminalele de GNL din Europa de Vest și din Norvegia, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel