Nouă români, între care și copii, salvați de polițiști în Tijuana: Urmau să treacă granița în SUA, "acompaniați" de trei persoane înarmate

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Nouă migranți de origine română, între care și copii, au fost salvați în Tijuana (Mexic), care încercau să treacă ilegal în Statele Unite. Trei bărbați, care le erau călăuze, reținuți. 

În cadrul operațiunii, au fost capturați Jonathan "N", în vârstă de 23 de ani, César Wilfrido "N", în vârstă de 46 de ani, și Emiliano "N", în vârstă de 36 de ani; de asemenea, au fost salvate nouă persoane de origine română, bărbați, femei și minori, care urmau să treacă ilegal în Statele Unite.

Nouă migranți de origine română au fost salvați în Tijuana, care încercau să treacă ilegal în Statele Unite; salvarea a fost efectuată de elemente ale Forței de Stat pentru Securitate Cetățenească (FESC) în coordonare cu Secretariatul Apărării Naționale (SEDENA) din Mexic.

În cadrul operațiunii, au fost arestați și trei bărbați care se presupune că se ocupau de trecerea lor în Statele Unite; la fața locului a fost confiscată și o armă de foc aparținând unuia dintre cei arestați.

Nouă români, între care și copii, salvați de polițiști în Tijuana

 

Arestarea a fost făcută în urma unui pont anonim prin intermediul numărului 089 pentru a informa autoritățile despre prezența unor persoane presupus înarmate în apropierea cartierului Valle Redondo, între Tijuana și Tecate, astfel că FESC a desfășurat o operațiune de localizare cu sprijinul SEDENA, intrând în zona dealului.

În apropierea zidului de despărțire dintre Mexic și Statele Unite, agenții au localizat două grupuri de persoane, primul format din trei bărbați, iar al doilea din nouă persoane, printre care femei, bărbați și minori; primii trei, când au văzut prezența autorităților, au fugit în tufișuri, dar agenții FESC i-au ajuns din urmă.

Urmau să treacă granița în SUA, „acompaniați“ de trei persoane înarmate

 

Deținuții au fost identificați ca fiind Jonathan "N", în vârstă de 23 de ani, din Veracruz, César Wilfrido "N", în vârstă de 46 de ani, din Tijuana, și Emiliano "N", în vârstă de 36 de ani, din Nayarit; în cazul celui de-al doilea deținut, a fost găsită o armă de foc cu un încărcător care conținea 10 cartușe utile de calibru 40 mm, precum și 7 cartușe de același calibru, separat.

Cel de-al doilea grup de persoane era format din șase adulți și trei minori de origine română care, conform primelor declarații, urmau să fie duși ilegal în Statele Unite prin zona dealului. Aceștia au fost predați autorităților de imigrare pentru continuarea invstigațiilor în acest caz.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel