DOCUMENT. NOUA declarație pe proprie răspundere. Toți cei care intră în țară trebuie s-o completeze

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Declarație pe propria răspundere la intrarea în țară. Un nou document va trebui completat de toate persoanle care se întorc în țară pe Aeroportul Henri Coandă. Descarcă nou declarație COVID din articol.  

Autoritățile române impun completarea unei declarații pe proprie răspundere pentru toți pasagerii care sosesc în țara noastră pe Aeroportul Internațional Henri Coandă. Potrivit documentului, semnatarul este de acord să se supună măsurii de carantinare sau izolare. 

Descarcă de aici noua DECLARAȚIE PE PROPRIE RĂSPUNDERE

 

În contextul creșterii numărului de infecții cu coronavirus, autoritățile au adoptat o serie de restricții. Astfel,  românii care se întorc din străinătate și stau până la 3 zile vor trebui să prezinte un test negativ pentru COVID-19. Cei care vin pentru o perioadă mai lungă vor trebui să intre în carantină pentru 14 zile. Măsura se aplică celor care se întorc din țări care au un indice de infectare mai ridicat decât România. 

Există totuși și o serie de excepții de la această regulă. 

Printre categoriile exceptate se numără îngrijitoarele și bonele care lucrează în statele membre UE, precum și elevii sau studenții cu domiciliul sau reşedinţa în afara României, care au de susţinut examene de admitere sau pentru finalizarea studiilor, ori se deplasează pentru activităţi legate de frecventarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori.

Vezi aici toate situațiile în care exceptată carantina: Guvernul României anunţă EXCEPŢII de la carantină şi izolare pentru o parte din cei care revin în ţară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel