Nora Dincă, mesaj pentru Patriarhia Română: „Cristina Țopescu nu are nevoie de slujbe oficiate de corupți în sutane”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Jurnalista Nora Dincă a transmis un mesaj pentru Patriarhia Română după ce BOR a transmis faptul că refuză să facă slujbă de înmormântare pentru Cristina Țopescu pe motiv că decizia acesteia de a fi incinerată contravine tradițiilor creștinești.

„Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei -din punctul meu de vedere, personaj profund găunos ideologic, moral, structural și, dimpreună cu preafericitul Daniel, degrabă alungător de enoriași- a anunțat că nu se va oficia nicio slujbă de înmormântare pentru Cristina, pentru că "a ales să fie incinerată".

Citește și Mama Cristinei Țopescu s-a opus deciziei de incinerare. A venit de urgență în România

Tramsmit pe această cale Patriarhiei Române că oameni precum Cristina nu au nevoie de slujbe oficiate de corupți în sutane -care, la o adică, nici nu te-ngroapă până nu-și primesc dreptul- ca să ajungă în Rai, după cum netrebnicii, și Papa de i-ar îngropa, nu i-ar putea salva de bezna veșnică.

Cu proștii n-am idee cum stă treaba”, a scris Nora Dincă pe pagina de Facebook.

 

Nicolae Bănescu: „În creștinism, sufletul și trupul persoanei umane sunt prețuite împreună”

 

Reacția jurnalistei vine după ce academicianul român Nicolae Bănescu a susținut că nu se fac slujbe de înmormântare pentru cei incinerați.

Citește și Nora Dincă: Cristina Țopescu nu a murit singură

„Nu se face slujba de înmormântare pentru cei incinerați, întrucât prin incinerare se distruge în mod programatic și artificial trupul (subiectul concret al înmormântării). În creștinism, sufletul și trupul persoanei umane sunt prețuite împreună, nu separat, demnitatea lor fiind păstrată și după moarte. La dorința familiei, depunerea la capela cimitirului Bellu are că scop facilitarea accesului tuturor celor care doresc să își ia rămas bun de la profund regretata jurnalistă. Nu este o excepție, dar solicitările de depunere într-o capela pentru persoane care urmează să fie incinerate sunt rare. În cazul acesta concret este vorba și de o persoană publică”, a declarat Nicolae Bănescu pentru Fanatik.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel