Mama Cristinei Țopescu s-a opus deciziei de incinerare. A venit de urgență în România

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Familia jurnalistei a decis ca trupul să-i fie incinerat, invocând chiar dorința fostei prezentatoare. Hotărâre care se pare că a stârnit o controversă.

„Cu mare tristeţe anunţăm prematura trecere în nefiinţă a Cristinei Ţopescu. Pe această cale vă aducem la cunoştinţă că trupul neînsufleţit va fi depus la capela cimitirului Şerban Vodă (Bellu) miercuri 15 ianuarie ora 14.00. Va fi incinerată conform propriei dorinţe în data de joi 16 ianuarie 2020 la Crematoriul Vitan Bărzeşti. Familia îndurerată. Rugăm păstrarea decenţei şi a discreţiei cuvenite unor astfel de momente grele", este mesajul transmis de familia Cristinei Țopescu.

Citește și Rodica Ţopescu, mama Cristinei Ţopescu, este așteptată să ajungă în țară

Surse din anturajul jurnalistei au dezvăluit că niciodată Cristina Țopescu nu și-ar fi pus serios această problemă, nu s-ar fi gândit atât de mult la moarte, scrie cancan.ro. Și, mai mult decât atât, ea nu prea ținea legătura cu frații ei. Din câte se pare, fosta prezentatoare TV și-ar fi dorit să-și doarmă somnul de veci lângă cel care i-a deschis orizonturile în ale jurnalismului, tatăl ei, Cristian Țopescu, care se află îngropat în Cimitirul Ghencea Militar.

Mai mult decât atât, sursele citate susțin faptul că mama jurnalistei, Rodica Țopescu, s-ar fi împotrivit inițial deciziei de incinerare. Dar, după discuțiile cu ceilalți membri ai familiei, care au susținut această hotărâre, mama fostei prezentatoare TV se pare că nu a mai avut încotro și a trebuit să accepte faptul că trupul fiicei se va transforma în cenușă. Mama Cristinei Țopescu a ajuns ieri în România.

 

Cristina Țopescu s-a retras din televiziune în aprilie 2013

 

Cristina Țopescu s-a născut pe 4 iulie în Oradea. A fost primul copil al regretatului comentator sportiv Cristian Topescu, din prima lui căsătorie. Vedeta mai avea doi frați: Cristian și Sebastian. Cristina Țopescu a fost atrasă de lumea televiziunii chiar din copilărie, călcându-i pe urme tatălui ei. În perioada 1970 și 1979, ea a apărut în mai multe emisiuni pentru copii. Când tatăl ei a căzut în dizgrația regimului comunist, Cristina a fost exclusă de pe "sticlă".

Înainte de '89, regretata vedetă a avut o tentativă nereușită de a părăsi țara. A vrut să ajungă în Germania, la mama ei, Rodica Țopescu, grav bolnavă. Nu se înscrisese în Partidul Comunist, așa că nu i s-a mai dat voie să părăsească țara. A încercat, totuși, să ajungă la mama ei! Alături de alți 31 de fugari și o călăuză, a fost prinsă însă exact pe "fâșia verde", când mai avea puțin până la libertate. Trei luni a stat după gratii Cristina Țopescu, în mai multe penitenciare. A fost eliberată de 19 decembrie 1989 pentru că începuse Revoluția. A participat, imediat, la manifestații.

Cristina Țopescu a fost absolventă a Facultății de Limbi Străine din București, secția Engleză – Italiană. Înainte de 1989, în perioada când nu a avut serviciu, a trăit din meditații, a fost corector la revista "Contemporanul", a scris la revista "Cinema", a tradus filmele care circulau pe casete video.

În 1991, ea a revenit în televiziune, după ce a semnat un contract cu cei de la PRO TV. Ulterior, moderatoarea a devenit vedetă Prima TV, unde a lucrat timp de 12 ani. S-a retras din televiziune în aprilie 2013. Iar, din noiembrie 2019, era consilier al secretarului de stat din Ministerul Sănătății.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel