Noi RESTRICȚII în România, de la 01 august. DOCUMENT oficial publicat în urmă cu puțin timp

Liviu Ludovic / 28 iul 2020, 20:29 Salveaza PDF Comentarii
Sursa: FB / Fortele Terestre
Sursa: FB / Fortele Terestre

Autoritățile anunță noi restricții începând cu 01 august: purtarea măștii de protecție ar putea deveni obligatorie în spațiile deschise în București, localurile cu jocuri de noroc nu vor mai funcționa non stop și alte câteva măsuri pe care le veți regăsi mai jos.  Hotărârea Comitetului Național de Situații de Urgență urmează să fie supusă aprobării Guvernului României. 

Masca devine obligatorie și în spații deschise, dacă riscul de infectare cu noul coronavirus este mare, iar pe plajă este voie doar la distanță de 2 metri,anunță, marți seara,Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU). Noaptea nu se mai face comerț și se închid și sălile de jocuri de noroc

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința desfășurată astăzi, 28 iulie, Hotărârea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare.

Restricții 01 august. Descarcă DOCUMENTUL de aici

 

Comitetul a făcut prin această hotărâre, în baza analizei specialiștilor, următoarele propuneri:

- Instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale  orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică.

- Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.

- Se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

- Interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special  destinate, dispuse  în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în  intervalul  orar  00-06.00.

- În afara intervalului menționat, operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.

- Interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00.

- Pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici).

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.23
YesMy