Noi restricții în Austria. Autoritățile cer test PCR negativ celor nevaccinați

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Austria va cere, începând de luni, test PCR negativ celor nevaccinați. În aceste condiții, testele antigen și de anticorpi nu mai sunt acceptate în țară.

Începând de luni, 22 noiembrie, persoanele nevaccinate care călătoresc în Austria trebuie să aibă un test PCR negativ. Testele antigen și de anticorpi nu vor mai fi acceptate.

În ceea ce privește excepțiile, acestea vor exista pentru navetiști, care au motive de muncă, școală sau familiale, pentru care se aplică în continuare regula 3G (certificat de vaccinare/certificat de vindecare/teste PCR sau antigen negative).

Cu toate acestea, valabilitatea testelor PCR pentru navetiști este redusă de la 7 zile la 72 de ore, iar pentru testele antigenice de la 48 la 24 de ore, scrie Agenția ANSA, preluată de Mediafax.

 

Austria a introdus restricțiile pentru cei nevaccinați

 

Amintim că în urmă cu câteva zile, Austria a instituit carantină pentru persoanele nevaccinate. Astfel, aproximativ două milioane de persoane care nu au fost complet vaccinate împotriva Covid-19 au fost plasate în izolare în Austria, în contextul în care țara se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri.

"Nu luăm această măsură cu ușurință, dar, din păcate, este necesară", a declarat cancelarul Alexander Schallenberg, relatează BBC, potrivit Mediafax. În aceste condiții, persoanele nevaccinate vor avea voie să iasă din casă doar pentru a merge la muncă sau pentru cumpărarea de alimente.

Decizia vine în contextul în care aproximativ 65% din populația Austriei este complet vaccinată - una dintre cele mai scăzute rate din Europa de Vest. Între timp, rata de infectare de șapte zile este de peste 800 de cazuri la 100.000 de persoane, una dintre cele mai ridicate din Europa.

Europa a devenit din nou regiunea cea mai grav afectată de pandemie, iar mai multe țări introduc restricții și avertizează asupra creșterii numărului de cazuri.

 

Persoanele nevaccinate au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva noilor măsuri

 

Măsurile adoptate de Austria, care vin pe fondul presiunii tot mai mari asupra spitalelor din țară, vor dura inițial 10 zile. Vor fi scutiți copiii sub 12 ani și persoanele care s-au vindecat recent.

Noile restricții au nemulțumit cetățenii, astfel că în weekend, sute de persoane au protestat în Viena, fluturând bannere pe care scria: "Corpurile noastre, libertatea noastră de a decide". Persoanele nevaccinate aveau deja interdicție de a merge la restaurant, coafor și cinematograf.

Guvernul spune că poliția va efectua controale punctuale în spațiile publice, scrie Mediafax.

 

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel