Noi restricții în Marea Britanie. Boris Johnson a făcut anunțul zilei, pentru a evita dezastrul

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul britanic Boris Johnson le-a recomandat marţi concetăţenilor săi să muncească de la domiciliu, dacă au această posibilitate, şi a ordonat închiderea mai devreme a barurilor şi restaurantelor, pentru a limita creşterea rapidă a celui de-al doilea val al epidemiei de coronavirus, transmite Reuters.

După ce oamenii de ştiinţă care lucrează pentru guvernul de la Londra au avertizat că în lipsa unor acţiuni urgente va creşte foarte puternic rata deceselor, Johnson a declarat că noile restricţii impuse în Anglia ar putea fi menţinute şase luni. El nu a interzis însă complet deplasările.

'Îmi pare rău să spun că, la fel ca în Spania, Franţa şi multe alte ţări, am ajuns la un punct de cotitură periculos', a declarat prim-ministrul în parlament, după o reuniune de urgenţă cu miniştrii şi cu şefii guvernelor descentralizate din Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, care alcătuiesc Regatul Unit.

La numai câteva săptămâni după ce a cerut revenirea la locurile de muncă, Johnson le-a recomandat celor care lucrează în birouri să stea acasă, dacă pot.

Barurile, restaurantele şi alte localuri se vor închide de marţi la orele 22, iar în timpul programului servirea se va face numai la mese.

Măştile vor fi obligatorii în mai multe spaţii, iar firmele care încalcă regulile vor fi amendate; în general, legile se vor aplica mai strict, a mai spus premierul, care urmează să se adreseze direct naţiunii, prin intermediul televiziunii, la ora 19.00 GMT.

Nu se vor închide însă şcolile şi universităţile.

Consilierii guvernamentali au apreciat că numărul de cazuri de contaminare cu coronavirus ar putea ajunge în octombrie la 50.000 pe zi.

'Nu îi vom asculta pe cei care spun să lăsăm virusul să acţioneze, nici pe cei care cer interzicerea permanentă a circulaţiei. Luăm măsuri hotărâte şi corespunzătoare ca să echilibrăm salvarea de vieţi cu protecţia locurilor de muncă şi a surselor de venituri', a susţinut Johnson. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel