Noi proteste în Napoli. Italienii, nemulțumiţi de restricțiile impuse  - LIVE

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
proteste_napoli_duminica
proteste_napoli_duminica

În aceste momente, în Napoli are loc un nou protest în semn de nemulțumire față de intenția autorităților regionale de a impune o nouă carantină totală, dar și față de restricțiile impuse pe timpul nopții.

 

Președintele regional al Campaniei a anunţat, vineri, că vrea ca regiunea să intre în carantină totală, în condițiile în care noaptea trecută au intrat în vigoare restricțiile de circulație pe timp de noapte, iar săptămâna aceasta au fost închise școlile. Oamenii scandează: Libertate! Libertate!

 

Lupte cu poliţiştii la protestul de vineri seara

 

Reamintim că şi vineri seara, seara, în capitala Campaniei a avut loc un protest împotriva măsurilor restrictive impuse de ultimul ordin semnat de guvernatorul Vincenzo De Luca și împotriva blocării iminente anunțate de președintele Regiunii. Ceea ce trebuia să fie un flashmob pașnic, organizat pe rețelele de socializare și care a trebuit să-i adune pe tineri la o întâlnire în centrul istoric din Largo San Giovanni Maggiore, s-a transformat într-un  protest violent.  Oamenii purtau pancarte  cu mesaje împotriva guvernatorului De Luca şi scandau „Libertate, libertate“.

Poliţiştii au ieşit în stradă pentru a dispersa mulţimea, folosind fumigene. Totul s-a transformat în haos: coloane de fum, petarde, pubele incendiate, țipete și scandări. În dezordine totală, a fost atacată și o mașină a poliției rutiere. În timpul revoltelor, de vineri seara, din Napoli împotriva măsurilor restrictive a fost atacat şi o echipă de jurnalişti. Era în jurul orei 23.15 când jurnalistul Paolo Fratter și operatorul său transmiteau în direct protestele. La un moment, au fost atacaţi. Forțat să fugă, jurnalistul a reuşit să reia transmisia, spunând că a trăit momente de puternică teroare. „Ne-au bătut, mi-a fost teamă, mai bine deconectați transmisiunea, a spus Fratter în direct.

 

Peste 21.000 de îmbolnăviri, în 24 de ore

 

În ultimele 24 de ore, în Italia au fost înregistrate 21.273 de infecții din 161.880 tampoane efectuate. Astfel, totalul cazurilor COVID de la începutul pandemiei este de 525.782. De asemenea, în ultimele 24 de ore, au murit 128 de persoane, ajungând la  37.338 de la începutul pandemiei. Lombardia ocupă primul loc cu peste 5700 de infectați, urmată de Campania, Piemont și Toscana.

Infecțiile cu coronavirus în Italia sunt în creștere. Conform datelor raportate în buletinul de astăzi, duminică 25 octombrie, emis de Ministerul Sănătății, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 21.273 de cazuri noi COVID ( ieri au fost 19.644), ajungând la un total de 525.782 fr cazuri de la începutul pandemiei.

S-au vindecat 266.203 (+2086 în ultimele 24 de ore, ieri au fost +2,309). Au decedat 37.338 de pacienţi (astăzi +128, ieri au fost +151).  În Italia există în prezent 222.241 de cazuri pozitive. Dintre aceștia 12.006 pacienți sunt spitalizați cu simptome uşoare, în timp ce 1.208 sunt în terapie intensivă. Per total, în ultimele 24 de, au fost efectuate 161.880 de tampoane, pentru un total de 14.654.002 de la începutul epidemiei. Regiunea cu cele mai multe cazuri pozitive în fiecare zi rămâne Lombardia, care astăzi are aproape 5.762 de infecții, urmată de Campania, Piemont și Lazio.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel