Noi focare de PESTĂ porcină în România. Sunt peste 300 în prezent

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor anunță că la jumătatea lunii mai au apărut 11 focare noi de pestă porcină în România. De asemenea, în ultima perioadă au fost înregistrate 24 de cazuri noi de pestă porcină la mistreți, în special în Transilvania. 

Conform datelor raportate joi, în România sunt active 310 focare de pestă porcină africană. Dintre acestea, opt focare sunt în exploatații comerciale, fiind afectate 140.163 de porcine.

În intervalul 07 mai-13 mai au fost înregistrate 11 focare noi de pestă porcină în județele Alba, Bacău, Bistrița Năsăud, Cluj, Gorj, Giurgiu, Maramureș, Satu Mare și Vâlcea.

De asemenea, în același interval au fost stinse 51 de focare, 10 în Arad, 14 în Bihor, 1 în Cluj, 1 în Călărași, 5 în Covsana, 6 în Maramureș, 3 în Mureș, 5 în Teleorman și 6 în Vâlcea.

În privința mistreților, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor anunță că de la prima semnalare a prezenței virusului în România, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost diagnosticate 5.618 de cazuri în 41 de județe.

În ultima perioadă au fost înregistrate 24 de cazuri noi la mistreți în special în Transilvania. Cele mai multe cazuri sunt în județele Satu Mare, Cluj, Sălaj și Maramureș, dar mistreți infectați au fost descoperiți și în Bacău și Gorj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel