Noi dezvăluiri în nazul Navalnâi. NU a fost otrăvit pe aeroport

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
alexei_navalinai_rus
alexei_navalinai_rus

Opozantul rus Aleksei Navalnâi ar fi fost otrăvit cu apă, în camera sa de hotel din orașul siberian Tomsk, și nu cu ceai, în avion, așa cum se credea inițial. Dezvăluirea a fost făcută de echipa sa, prin intermdiul unei postări video pe Instagram, video în care este surprins momentul în care membrii staff-ului său invetisghează camera și culeg probe, inclusiv sticlele goale de apă.

 

 

 

Noviciokul cu care a fost otrăvit Aleksei Navalnâi a fost detectat într-o sticlă goală din camera lui de hotel, din orașul siberian Tomsk, relatează Reuters. Clipul publicat pe Instagram a fost înregistrat în camera de la hotelul Xander, la o oră după ce Navalnîi a început să se simtă rău, în ideea în care vor fi găsite eventuale dovezi ale otrăvirii.

„S-a luat decizia de a aduna orice putea fi folosit ca dovadă și să ajungă la doctorii din Germania, faptul că incidentul nu putea fi anchetat în Rusia fiind destul de evident”, se arată în postarea de pe Instagram.

Incidentul a avut loc în data de 20 august, când criticul preşedintelui rus Vladimir Putin s-a simțit brusc rău, în timpul unui zbor intern din Siberia către Moscova. Două zile mai târziu, el a fost transportat în Germania pentru tratament, fiind în comă indusă. Teste făcute în laboratoare separate din Germania, Franţa şi Suedia au ajuns la concluzia că el a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa noviciok, iar liderii europeni au cerut o explicaţie din partea Kremlinului, care, însă, neagă orice implicare.

Autoritățile ruse au efectuat atunci o investigație preliminară, dar au spus că nu au găsit dovezi ale otrăvirii.

Între timp, starea disidentului rus continuă să se îmbunătățească şi poate acum să coboare din pat pentru perioade scurte de timp, a anunţat luni spitalul din Berlin, unde acesta este internat. „Pacientul a fost scos cu succes de pe ventilaţie mecanică”, se menţiona în comunicatul spitalului Charite din Belin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel