Nivelul de ameninţare teroristă, ridicat la „grav“ în Irlanda de Nord. Președintele Joe Biden este așteptat în țară

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Nivelul de ameninţare teroristă în Irlanda de Nord a fost ridicat de la 'important' la 'grav' de serviciile de securitate, a anunţat marţi guvernul britanic, cu puţin timp înainte de o vizită aşteptată a preşedintelui american Joe Biden pentru a marcarea a 25 de ani de la acordul de pace, relatează AFP. 

Prin anunţarea acestei schimbări, decisă de MI5, guvernul britanic subliniază 'creşterea nivelului de activitate teroristă', făcând referire la recenta tentativă de ucidere a unui poliţist. Acest nivel semnifică faptul că un atac este considerat 'foarte probabil', a precizat într-un comunicat ministrul britanic pentru Irlanda de Nord, Chris Heaton-Harris, subliniind că publicul trebuie să rămână 'vigilent', însă fără a se 'alarma'.

'În ultimii 25 de ani, Irlanda de Nord s-a transformat într-o societate paşnică', însă 'un număr mic de oameni sunt în continuare hotărâţi să facă rău populaţiilor noastre prin acte de violenţă cu motivaţii politice', conform textului.

Comunicatul evocă tentativa de omor a cărei victimă a fost poliţistul John Caldwell, asupra căruia s-a tras în mai multe rânduri la 22 februarie de către doi bărbaţi în timp ce antrena copii la fotbal în oraşul Omagh (centru). Acest atac, condamnat în unanimitate de liderii politici din această provincie britanică, a survenit cu puţin timp înainte de a se marca 25 de ani de la acordul de pace, semnat la 10 aprilie 1990, după trei decenii de conflict sângeros care a făcut 3.500 de morţi.

Poliţia suspectează Noua IRA, grup republican disident, care a revendicat două atacuri în ultimii ani. În aprilie 2021, o bombă a fost implantată sub maşina unei poliţiste în faţa domiciliului său. Provincia se află, de asemenea, într-un moment politic delicat: deşi Londra şi Bruxellesul au reuşit să ajungă la un acord asupra dispoziţiilor post-Brexit în provincie, instituţiile politice locale sunt în continuare paralizate din cauza boicotului unioniştilor DUP, puternic ataşaţi de apartenenţa provinciei britanice la Regatul Unit, potrivit Agerpres.

Vezi mai departe

Irlanda caută muncitori. Salariile încep de la 33.000 de euro: cerințe și posturi

 

Cele mai multe dintre aceste locuri de muncă oferă un salariu de bază de aproximativ 30.000 de euro și se adresează unei mari varietăți de profiluri profesionale: iată câteva dintre posturile oferite.

A începe o nouă aventură profesională într-o altă țară poate fi o provocare, dar și o aventură pentru mulți cetățeni. Este ceea ce EURES, rețeaua europeană de cooperare pentru servicii de ocupare a forței de muncă, oferă acum sute de muncitori șansa de a începe o nouă viață în Irlanda.

Pe acest portal, care depinde de Comisia Europeană, statele membre publică în mod regulat ofertele de locuri de muncă care sunt în prezent neocupate și care ar putea fi de interes pentru lucrătorii din alte țări ale UE.

Astfel, orice muncitor care dorește poate accesa oricare dintre ofertele publicate, iar printre acestea, Irlanda este una dintre țările care oferă cele mai multe locuri de muncă.

Oferte de locuri de muncă de la 30.000 de euro

 

Ofertele de locuri de muncă oferite de rețeaua EURES vizează profiluri atât de variate precum ingineri, ospătari, asistenți de vânzări, șoferi sau profesioniști în domeniul îngrijirii copiilor și al educației. Cele mai multe dintre aceste locuri de muncă oferă un salariu de bază de peste 30.000 de euro, deși în unele cazuri pot depăși 45.000 de euro.

Vezi continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel