El a precizat, pentru B1 Tv, că s-a întâlnit în cursul după-amiezii cu preşedintele interimar Ilie Bolojan, cu care a discutat "extrem de mult" despre deficitul bugetar, un subiect de "îngrijorare" comună.
"M-am întâlnit cu domnul Bolojan. Acum vin de la dânsul. M-am văzut aseară cu Dominic Fritz, a venit la sediul de campanie. Nu l-am sunat încă pe domnul Kelemen Hunor, dar o să îl sun în seara asta, pentru că a fost o mobilizare foarte impresionantă a etnicilor maghiari şi UDMR a contribuit foarte mult la asta. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă în PSD, pentru că ştim toţi că sunt nişte tensiuni acolo. (...) Ideal este ca toate patru, plus minorităţile, să facă un Guvern, astfel încât să avem un Guvern stabil", a afirmat preşedintele ales.
Nicuşor Dan a adăugat că Ilie Bolojan reprezintă opţiunea sa pentru funcţia de prim-ministru, dar nu promite că acest lucru se va realiza, deoarece sunt "multe entităţi, fiecare cu aspiraţiile, cu propunerile lor" pentru această funcţie.
"E o discuţie în curs. Fiecare dintre oameni are nişte aşteptări, nişte condiţii şi toate astea trebuie armonizate", a explicat el.
România "a aruncat cu bani", timp de cel puţin trei ani
Preşedintele ales a estimat că va urma pentru "cel puţin câteva luni" o perioadă dificilă din punct de vedere economic, deoarece România "a aruncat cu bani", timp de cel puţin trei ani, iar acum "trebuie corectată" această situaţie.
Nicuşor Dan a menţionat că peste aproximativ o săptămână va oferi mai multe informaţii despre modul în care poate fi depăşită această situaţie economică.
Problemele care trebuie abordate prioritar sunt deficitul bugetar, contextul geo-politic "complicat" şi formarea Guvernului, a reiterat el.
"Pe termen scurt avem deficitul - o problemă foarte serioasă. Suntem într-un context geo-politic complicat, cu război la graniţă, cu un efort european... Trebuie ca România să se armonizeze cu statele europene pe toate chestiunile de securitate, inclusiv programul de reînarmare. Al treilea lucru - formarea Guvernului. Iar primul şi al treilea lucru sunt interconectate. Nu aş vrea să fiu un preşedinte care spune: 'Iată un prim-ministru şi de aici descurcaţi-vă!'. Aş vrea ca de unde vom tăia banii şi cum rezolvăm problema asta să fie şi responsabilitatea mea", a subliniat preşedintele ales.
Nicuşor Dan a promis că, în calitate de preşedinte, va susţine "reforma" statului român, astfel încât acesta să servească nevoile cetăţenilor, nu "diverse grupuri de interese".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News