Nicușor Dan a sesizat DNA: S-au cumpărat ambulanțe pentru animale, care nu funcționeză de 4 ani

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a sesizat DNA pentru „nereguli grave petrecute la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor în perioada 2018-2020”. 

Edilul acuză ASPA că a cumpărat ambulanțe veterinare pentrru care nioci în prezent nu există autorizația pentru a funcționa.

„Am decis sesizarea DNA pentru nereguli grave petrecute la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor în perioada 2018-2020. Aceste nereguli reies dintr-un raport al Corpului de Control al Primarului General, pe care l-am trimis în control la ASPA în perioada mai – iunie a anului curent”, anunță pe Facebook Nicușor Dan.

Chestiunea cea mai flagrantă, precizează edilul, ține de cumpărarea de ambulanțe veterinare, „existând suspiciuni serioase despre ilegalități în achiziție”.

„E vorba, în fond, de o bătaie de joc pe bani publici, inclusiv pentru faptul că nici până azi aceste ambulanțe nu au autorizația pentru a funcționa potrivit scopului declarat al achiziției. Astfel de lucruri sunt intolerabile și nu le tolerez nici la ASPA, nici la alte instituții care țin de Primăria Capitalei”, conchide Dan.

Nicușor Dan demolează Cathedral Plaza

Nicușor Dan a decis recent să demoleze și o clădire ridicată ilegal: Cathedral Plaza. 

Clădirea de 19 etaje ar fi trebuit să fie demolată încă din anul 2013, conform sentinței dată de judecători, numai că primarii anteriori nu au îndrăznit să ia o asemenea măsură. 

Clădirea va fi demolată pe banii Primăriei București, urmând ca ulterior suma să fie recuperată de la constructor. 

"Am semnat azi dimineață dispoziția de demolare pentru Cathedral Plaza, clădirea construită ilegal în vecinătatea Catedralei Romano-Catolice de pe strada General Berthelot. Încă din ianuarie 2013, Primăria Capitalei a fost obligată, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, să demoleze clădirea. Această obligație a fost însă ignorată de foștii primari Sorin Oprescu și Gabriela Firea. Precizez că mai sunt de parcurs câțiva pași administrativi până la începerea efectivă a lucrărilor de demolare, așa că voi reveni cu informații la momentul potrivit. Cheltuielile cu demolarea vor fi suportate inițial de municipalitate, iar finalmente vor fi recuperate de la proprietarul clădirii. Scopul nostru este ca terenul pe care se află acum Cathedral Plaza să fie integrat armonios în peisajul urbanistic al Bucureștiului, iar pentru asta avem toată deschiderea de a colabora atât cu proprietarul, cât și cu Primăria Sectorului 1," a anunțat Nicușor Dan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel