Nicușor Constantinescu, cercetat din nou de DNA: „Sunt șantajat pentru a face denunțuri împotriva lui Dragnea”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, care ispăşeşte o pedeapsă de 7 ani şi 4 luni la Penitenciarul Poarta Albă, fiind condamnat în două dosare penale, este cercetat de DNA în alte două dosare, astăzi el fiind informat de procurorii anticorupţie de acuzaţiile care i se aduc.

La ieşirea din sediul DNA, Constantinescu a spus că unul dintre noile dosare este legat de firma Tel Drum, susţinând că este şantajat pentru a face denunţuri împotriva lui Liviu Dragnea.

Potrivit avocatului lui Nicuşor Constantinescu, Marius Mocanu, fostul preşedinte al CJ este cercetat în două dosare penale disjunse dintr-un raport al Curţii de Conturi, privind rezultatele unor verificări la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa.

„Ambele dosare sunt disjunse dintr-un raport al Curţii de Conturi ce viza un control la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa şi, în esenţă, vizează plăţi nelegale efectuate de către domnul Constantinescu în calitatea de ordonator principal de credite la Consiliul Judeţean Constanţa, plăţi care au fost virate către RAJDP Constanţa pentru efectuarea unor lucrări”, a spus avocatul, precizând că clientul său a refuzat să dea declaraţii în faţa anchetatorilor.

Marius Mocanu a declarat că, într-un dosar, în care „s-a pus în mişcare acţiunea penală”, Nicuşor Constantinescu are calitatea de inculpat, iar în altul are calitatea de suspect, fiind „în faza în care s-a dispus începerea urmăririi penale”.

Referitor la afirmaţiile lui Nicuşor Constantinescu că i s-ar fi cerut să-l denunţe pe Liviu Dragnea, avocatul a spus că nu ştie nimic despre o discuţie în acest sens.

„Nu cunosc despre existenţa acestei discuţii. Singura referire care ar putea fi făcută vizavi de această chestiune este faptul că RAJDP Constanţa a plătit o parte din sumele de bani respective, la care am făcut referire, către o societate, Tel Drum. De aici a existat o discuţie vizavi de această chestiune însă, la modul concret, nu a fost formulată o acuzaţie care să vizeze persoana la care aţi făcut referire. Probabil este o concluzie pe care a tras-o dânsul în urma faptului că se vehiculează numele acestei societăţi. Este o chestiune de notorietate. Nu cunosc amănunte, detalii”, a afirmat Mocanu.

Pe 9 aprilie, Curtea de Apel Constanţa a decis contopirea celor două pedepse de câte 5 ani de detenţie primite de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, în dosarul Centrul Militar Zonal şi cel al retrocedărilor ilegale de terenuri, acesta urmând să execute un total de 7 ani şi 4 luni de închisoare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel