New York Times: Gazoductele Nord Stream au fost aruncate în aer de un grup pro-ucrainean, fără știrea lui Zelenski

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Publicația americană New York Times informează că gazoductele Nord Stream ar fi fost sabotate de un grup pro ucrainean. 

Noile informaţii sugerează că diversiunile asupra gazoductelor "Nord Stream" şi "Nord Stream-2" ar fi putut fi comise de un grup pro-ucrainean, informează, marţi, publicaţia "The New York Times", citând surse din administraţia americană, care au intrat în posesia a noi date ale serviciilor de informaţii din SUA.

Conform acestora, grupul ar fi acţionat fără ştirea preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, şi a autorităţilor centrale de la Kiev.

După cum au subliniat reprezentanţi ai administraţiei americane, oficialii americani au discutat, recent, despre aceste informaţii cu partenerii europeni, "care joacă un rol principal în investigaţie". Publicaţia subliniază că, după primirea ultimelor informaţii, optimismul Washingtonului cu privire la identificarea celor responsabili de explozii a crescut, deşi ancheta poate dura o perioadă nedeterminată, relatează Rador. 

Putin acuză Occidentul că frânează dezvoltarea Gazprom 

 

Preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat vineri 'tentative directe' din partea Occidentului de a 'obstrucţiona dezvoltarea' companiei Gazprom, considerată nava amiral a sectorului energetic naţional din Rusia, vizată de sancţiuni internaţionale de aproape un an. El a dat asigurări că gigantul rus va prospera în pofida încercărilor Vestului de a-i reduce influenţa, datorită faptului că cererea de gaze va creşte în Asia, relatează France Presse şi Reuters.

'În pofida concurenţei neloiale - ca să o spunem direct - şi a tentativelor directe din exterior de a obstrucţiona şi frâna dezvoltarea sa, Gazprom avansează şi lansează noi proiecte', a declarat Putin în cadrul unui discurs prin videoconferinţă cu ocazia aniversării a 30 de ani de la înfiinţarea gigantului gazier, adresându-se directorului general al companiei Aleksei Miller.

'În ultimii 30 de ani, consumul global de gaze naturale aproape s-a dublat, iar în următorii 20 de ani, conform estimărilor experţilor, va creşte cu încă cel puţin 20% sau poate chiar mai mult', a declarat Putin.

Gazprom - una dintre cele mai puternice companii ruseşti - într-atât de puternică încât se spunea despre ea că ar fi un stat în stat - a fost înfiinţată ca societate pe acţiuni în urmă cu 30 de ani din activele ministerului sovietic al gazului în momentul prăbuşirii Uniunii Sovietice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel