Netflix, procent din venit investit în producțiile locale din Elveția

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:
Netflix va pune capăt partajării parolelor în 2023
Netflix va pune capăt partajării parolelor în 2023

Elvețienii sunt hotărâți să meargă la vot pentru a decide dacă platformele internaționale de streaming ar trebui să investească în industria filmului național.

Pe 15 mai, ei sunt chemați la urne pentru a vota un amendament la legea federală privind cultura și producția de film numit Lex Netflix. Prin aceasta, guvernul elvețian urmărește să reglementeze prezența principalelor platforme internaționale de transmisie și să le solicite să investească 4% din veniturile lor în Elveția, în producții audiovizuale locale.

Conform estimărilor Oficiului Federal de Cultură, asta ar însemna, pentru industria cinematografică elvețiană, un buget anual suplimentar între 18 și 30 de milioane de franci elvețieni, anunță swissinfo.ch. Profesioniștii din industrie sunt în mare parte în favoarea propunerii.

Cu toate acestea, există și opoziție politică pentru a forța un vot național asupra acestui amendament. Aripile de tineret ale unor partide politice au anunțat un referendum înainte ca guvernul să decidă să impună taxa de 4%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel