Nereguli la ALEGERI. Un alegător a primit un buletin de vot deja ștampilat

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un alegător din comuna brăileană Surdila Găiseanca a sesizat la 112 că a primit un buletin de vot deja ştampilat, iar în cauză s-a deschis dosar penal, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Belciugan. 

"La secţia 237 din Surdila Găiseana, un alegător a sesizat faptul că, după ce a intrat în cabina de vot, a observat că unul dintre buletine avea deja ştampila aplicată. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de împiedicare prin orice mijloace a dreptului de a alege sau de a fi ales, art. 385 din Codul Penal", a declarat Laura Belciugan. 

De asemenea, la secţia 115 din municipiu, o persoană a sesizat faptul că un cetăţean aflat în preajma secţiei îndruma alegătorii cu privire la modul în care să voteze, iar în caz se fac verificări.

O altă sesizare a fost făcută de un cetăţean care a votat la secţia 148 din oraşul Ianca despre faptul că preşedintele secţiei de votare nu l-ar fi informat cu privire la procedura de vot, şi în acest caz fiind demarate cercetări. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel