Nelu Tătaru: „Nu e mult de când erau eroi în halate albe. Acum sunt eroi care fură ore suplimentare”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Nu este mult de când îi priveam pe medici ca pe eroi în halate albe, dar acum sunt eroi care au furat ore suplimentare, a spus Nelu Tătaru, în timpul dezbaterii moțiunii simple îndreptată împotriva sa.

„Un corp medical care e controlat de Curtea de Conturi la gărzi, la ore suplimentare, un Avocat al Poporului care spune că suntem centre de detenție, iar personalul medical torționari. Nu am crezut că vom ajunge, în martie-aprilie, mergând prin țară pe străzile pustii doar un personal medical aflat în prima linie, expus, să fie în aceste zile arătat cu degetul. Nu este mult de când erau eroi în halate albe. Acum sunt eroii care au furat ore suplimentare. Din acești eroi avem 3.168 confirmați pozitiv Covid și 11 decese”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a mai spus că este un personal medical care, în februarie-martie-aprilie, era debusolat și înfricoșat de o lupta inegală, de lipsa medicamente, de condiții zero: „Acest personal revine în prima linie, cu o atitudine demnă. Personal care a făcut față cu resurse minime acestei pandemii”.

 

Ministrul Sănătății: „Guvernul nu blochează testările”

 

Tătaru a adăugat că, în ultima perioadă, apar tot felul de articole „pe site-uri obscure”, unde este acuzat de angajarea unor rude, de afaceri, numai ce a realizat în această perioada nu. De asemenea, el a evocat și tema testărilor.

„Se spune că nu au fost făcute testări, dar până acum s-au făcut 640.000 teste la circa 350.000 cetățeni. Guvernul nu blochează testările. Unele protocoale au fost modificate pe parcursul pandemiei în funcție de necesități. Orice autoritate locală poate desfășura activități medicale într-un spital sau un spațiu special amenajat”, a susținut Tătaru.

 

Tătaru: „Se mai vorbește de demisia de onoare. Mă bucur că găsiți la mine onoare”

 

Ministrul Sănătății a apreciat acuzațiile ca fiind „dureroase”, în condițiile în care 30 de ani din viață și i-a dedicat domeniului medical: „Se mai vorbește de demisia de onoare. Mă bucur că găsiți la mine onoare, dar demisia aș fi preferat să îmi fi fost cerută în martie-aprilie, când se căuta cine pentru carne de tun care să umble prin spitale. Dar nu ar fi drept să plec în acest moment”, a conchis Nelu Tătaru.

Ședința Camerei Deputaților în care se dezbate moțiunea simplă „Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”, depusă de 93 de deputați PSD împotriva ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, e în derulare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel