Nelu Tătaru despre carantinarea judeţelor. „Avem o scădere a cazurilor de coronavirus față de zilele precedente”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Sursa foto: captură Știrile PRO TV
Sursa foto: captură Știrile PRO TV

În acest moment, autoritățile nu iau în calcul carantinarea vreunui județ, a declarat, marţi, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

 

Această măsură va fi luată în considerare într-o localitate sau într-un cartier dacă se constată o transmitere accentuată a coronavirusului. Pentru moment, însă, nu e cazul, a insistat el. Ministrul liberal a mai remarcat faptul că există o scădere a cazurilor noi de COVID-19, față de zilele precedente. Nelu Tătaru este vizat în Parlament de o moțiune simplă depusă de PSD, ce va fi supusă votului miercuri.

Ministrul Sănătății, a declarat că, dacă autoritățile vor constata o transmitere comunitară accentuată a coronavirusului într-o localitate sau într-un cartier, vor lua în calcul posibilitatea carantinării, dar, la momentul actual, nu este cazul să fie luată o astfel de măsură.

Întrebat, marți, dacă se impune carantinarea unor județe, dat fiind că săptămâna trecută România a înregistrat cinci zile la rând peste 300 de cazuri de COVID-19, Tătaru a explicat: „Acum nu luăm în considerare o carantinare a judeţelor. Fiecare Direcţie de Sănătate Publică evaluează, prin anchete epidemiologice, atât cazul care este confirmat, cât şi contacţii direcţi ai acestuia. Focarele sunt identificate, acolo unde ele există, sunt izolate, iar cei depistați pozitiv sunt internați. În condiţiile în care va exista într-adevăr o transmitere comunitară accentuată într-o localitate, într-un cartier, ne gândim şi la posibilitatea unei carantinări. Nu este cazul în acest moment”.  Precizările vin după ce în spațiul public s-au vehiculat informații potrivit cărora Brașovul ar putea fi pus în carantină din cauza răspândirii agresive a COVID-19. În acest județ au fost confirmate până acum 1.245 de infectări. „Avem o scădere a numărului de cazuri față de zilele precedente, în acest moment controlăm epidemia”, a mai declarat Tătaru.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel