Nelu Tătaru: Carantina/Izolarea OBLIGATORII 14 zile pentru românii care revin din zone roșii

Bogdan Bolojan / 14 iul 2020, 20:44 Salveaza PDF Comentarii
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Nelu Tătaru spune că România va prelungi starea de alertă pentru încă 30 de zile și a anunțat măsurile pentru românii care revin în țară. 

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat că izolarea sau carantinarea vor fi obligatorii pentru românii care revin din străinătate, din zonele roșii după ce noua lege va fi adoptată de Parlament. 

Schimbări importante vor fi la nivelul celor care nu prezintă simptome de infectare. Astfel, Nelu Tătaru a anunțat că asimptomaticii vor sta 48 de ore în spital, sub supraveghere, iar ulterior, dacă nu dezvoltă simptome vor fi trimiși obligatoriu în izolare, la domiciliu. 

Persoanele care prezintă simptome de COVID-19 vor rămâne în spital până la vindecare sau până ce simptomele dispar, în acest caz urmând să li se aplice aceleași măsuri ca asimptomaticilor. 

Citește și  Lista țărilor din zona verde, actualizată azi de INSP: Carantina/izolarea redevin OBLIGATORII. Lista statelor exceptate

Ministrul Sănătății a mai spus că fiecare pacient va avea dreptul de a refuza tratamentul.

„Am participat la ședința Comisiei juridice, am adus argumentele ministerului și ale mele, ca profesionist. Sper ca în continuarea ședinței și votul care va urma să meargă pe același parcurs pe care l-am discutat, având în vedere carantina, izolarea, internarea în spitale. Internarea asimptomaticilor cu evaluare în maxim 48 de ore și decizia de izolare până la 14 zile, dacă ne referim la COVID. Iar pentru cei care sunt simptomatici, în funcție de simptomatologie, ei vor urma internarea în spital până la ameliorare, cu condiția că dacă este mai devreme decât cele 14 zile, să meargă în izolare până la cele 14 zile”, a mai spus ministrul Sănătății.

Legea carantinei este dezbătută în Parlament de mai multe zile. În lipsa unor norme legislative, pacienții cu COVID-19 nu pot fi internați.

 

 

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

28 ian 2021, 12:09 in Știri
Horoscop, joi, 28 ianuarie 2021

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxtent1
YesMy