Negrescu, întâlnire cu Paolo Savona: Relația dintre România și Italia, în discuție

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a avut luni consultări cu ministrul italian pentru Afaceri Europene, Paolo Savona, aflat în vizită la Bucureşti. Cei doi au salutat nivelul excelent al relaţiei dintre România şi Italia.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a avut luni consultări cu ministrul italian pentru Afaceri Europene, Paolo Savona, aflat în vizită la Bucureşti, ocazie cu care cei doi oficiali au salutat nivelul excelent al relaţiei dintre România şi Italia şi au exprimat dorinţa de consolidare a cooperării în plan european.

Potrivit MAE, cele două părţi împărtăşesc puncte de vedere similare privind necesitatea consolidării proiectului european, identificând domeniul Educaţiei ca un instrument de o importanţă deosebită în acest proces.

Ministrul delegat a prezentat, totodată, stadiul pregătirilor pentru preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în prima jumătate a anului 2019, subliniind interesul părţii române faţă de experienţa Italiei în gestionarea mandatelor anterioare, se arată într-un comunicat.

În context, oficialul român a prezentat direcţiile principale ale tematicilor de interes ale preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, insistând asupra necesităţii ca discuţiile despre viitorul proiectului comunitar să fie urmate de propuneri concrete de politici menite să aducă beneficii cetăţenilor.

"Exercitarea de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene este o bună ocazie pentru a întări dialogul cu Italia pe subiectele de interes comun aflate pe agenda europeană. Vom contribui activ, alături de Italia, la discuţiile privind procesul de refondare a proiectului european, în spiritul îndelungatei tradiţii de prietenie şi cooperare dintre ţările noastre", a subliniat Victor Negrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel