Negocieri între Austria și România privind trenul special pentru îngrijitorii români. Cât va fi prețul biletului

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Negocierile pentru primul tren special cu lucrători români în Austria, în special îngrijitoare la domiciliu, sunt în plină desfășurare. Agențiile de îngrijitoare pot deja rezerva. Cu toate acestea, un acord între Viena și București este o condiție prealabilă.

Potrivit unui purtător de cuvânt al europarlamentarului, Karoline Edtstadler (ÖVP), „se negociază” încă setul de condiții privind transportul lucrătorilor români din Austria către România și retur.

Un prim tren  de la Timișoara  la Schwechat (Viena) ar trebui sa fie operat pe 10 mai, următoarele fiind disponibile pe 12 și 13 mai - două dintre ele plecând din România, unul din Austria. Ministerul Transporturilor din România a refuzat să comenteze. Data de 9 mai anunțată de Ministerul Transporturilor din România vineri seara nu a fost încă confirmată oficial.

„Rezervările sunt deja posibile”, a confirmat Camera de Comerț a Austriei, dar încă sunt așteptate formalitățile în România. Conform „Tiroler Tageszeitung”, călătoria pe trenul de coridor costă 279 de euro. Pe lângă bilet, acesta include și un test corona care este planificat imediat după sosire. Prima conexiune este disponibilă pentru Viena, Austria Inferioară și Burgenland.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel