Ne râd în față! Nu va fi vot prin corespondență

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
A mai rămas o lună pentru votul prin corespondență, iar de luni, liberalii intră în grevă și îi acuză pe social-democrați de boicot.

De saptamâna viitoare, liberalii intra in greva japoneza si ii acuza pe social-democrati ca intârzie adoptarea votului prin corespondenta. Andreea Paul, prim vicepreședinte PNL spune ca a rămas doar o lună pentru adoptarea legii, asa ca timp nu prea mai este nici pentru greve , nici pentru boicot. E simplu, nici unii, nici alții nu vor ca diaspora să dicteze votul din țară.


PNL si PSD declara ca vor legea votului prin corespondenta dar comisia speciala nu poate lucra pentru ca nu are un șef. Liberalii refuză să preia din nou conducerea Comisiei pentru ca, spun ei, PSD ar impiedica adoptarea votului prin corespondență. In aceste condiții, senatorii si deputatii PNL intra in greva japoneza.


"Este obligatoriu sa dăm dreptul românilor pentru a vot, știm ca PSD nu se grăbește. PNL reclamă abuzul, boicotul puterii actuale să nu fie votată această lege a PNL. PNL cere adoptarea votului în urmatoarea lună altfel nu vor putea vota românii din diaspora." a declarat Andreea Paul, prim vicepreședinte PNL.



Blocajul s-a produs in urmă cu o săptămână când liberalul Mihai Voicu, șeful comisiei de cod electoral, a demisionat. Președintele Camerei Deputatilor anunță ca PSD nu vrea să preia o functie care nu-i apartine. 


 „PSD susţine legea votului prin corespondenţă, dar nu este o lege nici a PNL, nici a PSD, nici a UDMR, este o lege pe care vrem să o facă Autoritatea Electorală Permanentă, am cerut un termen până la 1 octombrie, nu noi am cerut această preşedinţie de comisie, ci PNL. Nu au cui să i-o dea pentru că este funcţia lor.  Noi o susţinem, aşteptăm dezbaterea în comisia de specialitate şi, la momentul respectiv, stabileam acele teme care erau sensibile şi care necesitau o decizie politică, dar să-ţi dai demisia şi să fugi..." a declarat Valeriu Zgonea, Președintele Camerei Deputaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel